Mihai Tudose l-a ironizat pe ministrul de finanțe Florin Cîțu

Eurodeputatul Mihai Tudose, din partea PSD, nu a exclus posibilitatea unei alianțe electorale între PSD și PNL pentru alegerile prezidențiale, subliniind că o decizie va fi luată de cele două partide după alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie.

Tudose a subliniat că este important să se aștepte votul românilor și că o alianță politică ar putea însemna liste comune sau chiar un candidat comun la Președinție.

Este o posibilitate cu şanse mari de realizare. Dar repet, vedem votul românilor. Alianţă politică poate însemna şi liste comune, a afirmat Mihai Tudose, întrebat dacă el şi PSD şi-a dori o alianţă politică şi în toamnă, duminică la Antena 3 CNN.

Chestionat dacă o astfel de alianţă ar însemna şi candidat comun la prezidenţiale, Mihai Tudose a răspuns: „Poate însemna şi candidat comun la Preşedinţie. Toate discuţiile vor avea loc după data de 9 iunie. Toţi ne-am făcut calcule pentru toate eventualităţile, dar vedem în ce scenariu ne încadrăm”.

Întrebat mai departe dacă, presupunând că PSD şi PNL fac şi în toamnă pe alianţă electorală, de unde va fi candidatul comun la prezidenţiale, eurodeputatul social-democrat a replicat: „Tocmai v-am spus că după data de 9 iunie venim şi vedem. Ba da noi discutăm despre asta, dar ştiţi venim şi vă spunem dumneavoastră acum tot ce discutăm. Nu vă spunem tot ce discutăm”.

În ceea ce privește întrebările legate de candidatul comun la prezidențiale în cazul unei alianțe PSD-PNL, Tudose a menționat că toate discuțiile vor avea loc după alegeri și că deciziile vor fi luate în consecință. De asemenea, a subliniat că fiecare partid își dorește ca viitorul președinte să provină din formațiunea pe care o reprezintă.

PSD îşi doreşte să fie domnul Ciolacu, domnul Bode îşi doreşte să fie domnul Ciucă. Este normal. Vedem după data de 10 iunie ce au spus românii, cum au decurs alegerile şi, în funcţie de asta luăm o decizie. Se poate merge separat, se poate merge împreună, a completat Mihai Tudose.

Potrivit News.ro, chestionat dacă PSD şi PNL vor face ca la alegerile locale, unde pentru Primăria Capitalei au candidat comun independent, medicul Cătălin Cîrstoiu, Tudose a replicat: „Fiţi siguri că veţi afla imediat după ce noi stabilim chestia asta. Dar nu o să vă spun nimic înainte ca noi să o stabilim”.

Lucian Bode a cerut membrilor PNL, sâmbătă, la şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Vrancea, să trateze cu maximă responsabilitate şi seriozitate alegerile locale şi a precziat că având un scor bun la alegerile din 9 iunie PNL îşi poate propune câştigarea alegerilor prezidenţiale prin Nicolae Ciucă.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, vineri la Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Vaslui, că nu ştie dacă va candida la alegerile prezidenţiale din acest an.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *