Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, și-a exprimat încredere în potențialul României de a se schimba în bine, subliniind că acest proces necesită răbdare, încăpățânare și o energie nouă. Într-o declarație recentă, Geoană a afirmat că „sunt metehne vechi, lucruri care nu merg bine în această ţară şi vom avea nevoie de răbdare şi de încăpăţânare ca să reuşim să le schimbăm”.

În ciuda provocărilor existente, Geoană se declară optimist și respinge ideea că problemele țării ar fi de nerezolvat sau că statul ar fi eșuat. „Cred, pur şi simplu, că e nevoie de spirit nou, de energie nouă şi, mai ales de o echipă care depăşeşte culoarea de partid”, a punctat el, pledând pentru o abordare care să transcendă liniile politice, potrivit B1TV.

Secretarul general adjunct al NATO și-a exprimat disponibilitatea de a contribui la eforturile de a construi un viitor mai bun pentru România, subliniind că „nu trebuie să fii într-o mare funcţie ca să fii un ostaş de nădejde pentru armata naţională”. Această afirmație sugerează că fiecare cetățean poate avea un rol important în procesul de schimbare, indiferent de poziția sa.

Geoană a remarcat, de asemenea, că România deține un rol esențial în echilibrul european și regional, chiar dacă nu are răspunsuri la toate problemele. „România nu este o ţară care nu are răspunsul la toate problemele, dar este indispensabilă pentru echilibrul european şi al regiunilor care ne înconjoară”, a declarat el.

Aceste declarații vin în contextul în care Mircea Geoană a afirmat recent că nu dorește să candideze din partea PSD la alegerile prezidențiale, considerând că „anul 2024 va fi anul independenților” și că „România are nevoie de un nou început”. Poziția sa sugerează o viziune care depășește limitele partizane și se concentrează pe interesul național și pe necesitatea unei schimbări profunde în societatea românească.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *