Mitingul pensionarilor. Pensionarii ies vineri în stradă, ca să protesteze față de înghețarea pensiilor și deprecierea continuă a nivelului de trai.

Mitingul de protest va fi organizat la Ministerul Muncii, Administrația Prezidențială și la sediul PNL, vineri, 11 iunie unde sunt așteptate în jur de 100 de persoane. Prima oprire va fi la Ministerul Muncii, în intervalul 11.00-12.00, apoi Administrația Prezidențială, 13.00-14.00 și PNL, în intervalul 15.00-16.00.

„Stopați deprecierea alarmantă a nivelului de trai al pensionarilor, aflat în prezent sub limita subzistenței pentru un număr mare de pensionari!” cer reprezentanții pensionarilor.

 

Mitingul pensionarilor. Pensionarii acuză guvernul de nerespectarea legii promulgate de către președintele României, Klaus Iohannis, de creștere a punctului de pensie și încălcarea legii promulgate de oficialul de la Cotroceni cu privire la indexarea pensiilor cu rata de creștere a inflației și 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie, potrivit B1TV.

Reprezentanții Federației pensionarilor se poziționează ferm împotriva „programului de austeritate severă introdus de Guvernul Cîţu, program ce va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special”.

Pensionarii s-au organizat prin intermediul mai multor organizații, precum Alianța Pensionarilor din România, Sindicatul Județean al Pensionarilor Vâlcea și Federația Națională „Solidaritatea Pensionarilor din România” (FNSPR).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *