Locuitorii unui sat din Găgăuzia au boicotat alegerile și au refuzat să se ducă la vot. Niciunul dintre localnici nu s-a prezentat la urne.

Localnicii din satul Chioselia Rusă din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia au decis să boicoteze alegerile locale organizate duminică, după ce candidații Partidului „Șansă”- al afaceristului urmărit internațional Ilan Șor- au fost excluși în baza unei decizii adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale. Din totalul alegătorilor așteptați la urne (604 de persoane), niciunul nu s-a prezentat la secția de votare până la ora 13:00, duminică, transmite PsNews.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a anunţat, duminică, lipsa alegătorilor la vot.

Avem o secţie de votare unde alegătorii au decis ca să nu participe la aceste alegeri. Vorbesc de Chioselia Rusă din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. Din 604 de alegători care sunt aşteptaţi la urne, nu avem prezent niciunul”, a afirmat Caraman.

La Chioselia Rusă sunt organizate din nou alegeri pentru Consiliul Local, iar pe buletinul de vot apar doar candidaţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, în condiţiile în care Partidul „Şansă” a fost exclus..

Excluderea candidaților Partidului „Șansă” a fost efectuată în urma declarării partidului drept o grupare de criminalitate organizată. Astfel, alegerile pentru Consiliul Local din Chioselia Rusă au fost reluate, iar pe buletinul de vot apar doar candidații Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *