Moment de reculegere pentru victimele COVID în Parlament
Moment de reculegere pentru victimele COVID în Parlament

Moment de reculegere pentru victimele COVID. Un moment de reculegere a ținut Dacian Cioloș miercuri dimineață în Parlament la începutul discursului său prin care cere votul de încredere pentru a deveni premierul României. „Disputa dintre noi a ideologizat vaccinarea și a încărcat-o pe un naționalism care riscă să producă o nouă tulpină a acestui virus” a spus Cioloș, care a cerut un armistițiu politic pentru ieșirea României din criza sanitară profundă.

Deputații și senatorii României au ținut un moment de reculegere în memoria celor peste 42.000 de români care au murit de la debutul pandemiei de COVID-19.

Moment de reculegere pentru victimele COVID. „Cu permisiunea președinților de ședință și cu îngăduința dumneavoastră, vă rog să ținem un moment de reculegere pentru cei peste 40.000 de români, femei, copii, bărbați, bunici, care și-au pierdut viața de la începutul acestei pandemii”, și-a început discursul Dacian Cioloș, potrivit B1TV.

Lupta politică are loc în timp ce oamenii mor fie din cauza coronavirusului, fie arși în spitale. Naționalismul din discursul politic are acum ca efect o nouă „tulpină” a virusului, a mai spus Cioloș.

Știm cu toții că în timp ce politicul se ceartă pe cum ar trebui să arate sistemul de sănătate și politicienii își aruncă uneori jigniri, spitalele ard unul după altul. Disputa dintre noi a ideologizat vaccinarea și a încărcat-o pe un naționalism care riscă să producă o nouă tulpină a acestui virus. Punctajele de partid, care ne îndeamnă pe unii și pe alții să ne atacăm și să ne jignim, sunt bune pentru emisiunile de știri, dar nu pentru oameni care suferă. Să încetăm a da subiecte de scandal presei și să începem să le oferim oamenilor speranță. E important să ne rupem din acest coșmar al strategiei politice prin care vrem să ne încolțim și să ne doborâm adversarul în mod permanent. Deja am văzut că doar o minoritate de cetățeni ne mai votează din această cauză a conflictului permanent”, a mai spus Dacian Cioloș, printre altele.

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *