dacian cioloș

Premierul desemnat Dacian Cioloș, liderul USR, a declarat, marţi seara, că alegerile anticipate nu reprezintă o soluţie pentru criza actuală, fiind de părere că acestea nu pot fi organizate când mor sute de oameni pe zi iar guvernul are „puteri limitate”.

Potrivit premierului desemnat Dacian Cioloș, rezolvarea crizei politice poate genera ulterior soluţii şi pentru criza sanitară.

„Ceea ce facem noi acum aici este să propunem o soluţie la criza guvernamentală. Criza guvernamentală este prelungită de o lună de zile. De o lună de zile a fost depusă moţiunea de cenzură, care a fost prelungită cu diferite tertipuri administrative”, a spus Dacian Cioloș, potrivit Digi 24.

„S-a tot încercat să se câştige timp şi să tot împingem cât mai încolo o clarificare privind situaţia Guvernului Cîţu. N-au făcut propuneri nici PNL, nici PSD la consultările cu preşedintele Iohannis. Acolo sunt aceste tertipuri şi acolo este prelungirea crizei”, a mai spus Dacian Cioloș.

„Faptul că noi ne-am asumat această responsabilitate oferă o posibilitate de rezolvare a crizei şi, din păcate, e singura soluţie care a fost pusă pe masă. Niciun alt partid nu a propus deocamdată soluţii, doar ne vorbesc de alegeri anticipate, care şi ei recunosc că n-ar putea să aibă loc mai devreme de primăvară”, a spus Dacian Cioloș.

„Cum să organizezi alegeri anticipate când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un guvern cu puteri limitate? Nu acolo e soluţia şi chiar cei care vor alegeri anticipate au oportunitatea să voteze mâine o soluţie imediată, acest Guvern pe care l-am propus. Şi avem timp să discutăm şi de alegeri anticipate după ce ne-om fi plâns morţii şi vom fi rezolvat această problemă. Asta e urgenţa astăzi – să oferim o soluţie crizei politice, ca să putem oferi apoi soluţii crizei pandemice, energetice care ne aşteaptă la colţ”, a spus Dacian Cioloş, la Parlament”, a mai spus Dacian Cioloș.

Premierul interimar, Florin Cîțu, a afirmat, marți dimineață, că nu exclude varianta alegerilor anticipate și că PNL arată deschidere către USR: „Ce a fost în trecut a fost în trecut”. Însă președintele PNL a spus că parlamentarii liberali nu vor vota guvernul USR propus de premierul desemnat Dacian Cioloș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *