Ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat, marți seară, la Digi24, că guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș nu va trece de votul Parlamentului, „însă această criză va fi stopată de urgență”.

„Mâine, guvernul nu va trece de Parlament, însă această criză va fi stopată de urgență. Pentru că toate părțile politice sunt obligate să-și redimensioneze pretențiile și să pună pe primul loc societatea”, a afirmat Raluca Turcan.

Aproape toți miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş au fost respinși marţi în comisiile parlamentare de specialitate. Cătălin Drulă, propus pentru portofoliul de la Transporturi, a fost singurul care a primit un aviz favorabil.

Avizul comisiilor este consultativ, iar votul asupra listei cu miniştri şi a programului de guvernare va avea loc miercuri.

Totodată, Raluca Turcan, a declarat, marți seară, la Digi24, că este „o uriașă nevoie de valorizare a certificatului verde” și că acesta ar trebui să fie „pașaport de acces la muncă” în instituțiile publice.

„Întotdeauna am optat pentru măsuri propuse de specialiști. De aceea, mâine va avea loc o întâlnire la Palatul Cotroceni, convocată de domnul președinte, în care specialiștii vor pune măsurile pe care guvernul le va impune în perioada următoare.Avem o uriașă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că în instituțiile publice certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la muncă”, a spus Raluca Turcan.

„Telemunca poate să fie o opțiune mult mai folosită acolo unde ea este posibilă. Reducerea interacțiunilor și a deplasărilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context”, a mai spus Raluca Turcan.

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat marți dimineață că parlamentarii liberali nu vor vota în plenul parlamentului miniștrii USR propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș. El a mai spus că nu exclude varianta alegerilor anticipate și că PNL arată deschidere către USR: „Ce a fost în trecut a fost în trecut”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *