Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după ce a provocat un accident rutier şi a rănit grav un motociclist.

Este vorba de accidentul din octombrie 2022, când fostul ministru al Justiției a pătruns pe contrasens unde a accidentat un motociclist, care a rămas cu handicap grav.

Monica Macovei a cerut judecătorilor procedura simplificată, caz în care ar avea pedeapsa redusă cu o treime.

Ea a fost condamnată la șase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Instanța suspendă executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Decizia judecătorilor de la Judecătoria Mangalia nu este definitivă, sentința putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Solutia pe scurt: În baza art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală,

Condamnă pe inculpata MACOVEI MONICA-LUISA, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen.

Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 al. 1 lit. a)-e) C.pen, respectiv: – să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 al. 2 C.pen, impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 al. 3 C.pen,. obligă inculpata să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti.

În baza art. 91 alin. 4 C.pen., atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor prev de art. 96 C.pen. În baza art. 274 al 1 C.pr.pen., obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 10000 lei.

Cu drept de apel pentru procuror şi pentru inculpat în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată, azi 12.04.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a inculpatului prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor de la Judecătoria Mangalia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *