Moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului va fi depusă în august
Moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului va fi depusă în august

Moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului ar urma să fie depusă la jumătatea lunii august. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a spus că singura soluție pentru criza epidemiologică și economică este ca guvernul PNL „să plece acasă”. Ar trebui înlocuit de un guvern de uniune națională, crede reprezentantul celui mai important partid de opoziție.

„Sperăm să avem cât de curând un alt Guvern pentru că, din păcate, toate semnalele pe care le-am tras şi toate problemele pe care şi media şi noi le-am adus la cunoştinţa publică nu au făcut din acest Guvern un guvern mai performant, deci singura soluţie este ca acest Guvern să plece acasă”, a declarat Lucian Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă, potrivit PsNews.

În acest context, purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că moţiunea de cenzură ar urma să fie dezbătută în luna august. ”În mod normal, moţiunea de cenzură ar trebui să se întâmple destul de repede. (…) Deci, undeva probabil că la mijlocul lunii august ar trebui să avem această moţiune de cenzură. Noi am sperat să nu fim obligaţi să depunem moţiune de cenzură în stare de alertă, dar această prelungire constantă fără votul Parlamentului a stării de alertă poate să aibă această justificare din păcate pentru Guvern, aceea de a se ţine de poziţiile pe care le au”, a mai spus Romașcanu.

Senatorul PSD a precizat că ”cea mai bună formulă ar fi un guvern de uniune naţională care să asigure aceste două runde de alegeri”, dar că ”este posibil şi un guvern politic”, pentru care, însă, este nevoie de negocieri, întrucât PSD nu are majoritate în Parlament. ”Cei care vor sprijini demersul nostru cu moţiunea de cenzură, probabil că vor fi şi cei care vor propune următorul Guvern”, precizat purtătorul de cuvânt al PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *