Image default
Actualitate

Testul pentru COVID din România, de patru ori mai scump ca în Germania. Cum s-a transformat coronavirusul într-o afacere

Testul pentru COVID din România este de patru ori mai scump decât cel din Germania. Vorbim de aceeași categorie de teste, cele recunoscute internațional, de tip PCR. Prețurile de la noi arată însă că testarea populației împotriva coronavirusului s-a transformat într-o afacere, atît la stat, cât și la instituțiile medicale private.

Un test pentru Covid-19, în România, se poate efectua pentru o sumă cuprinsă între 70 și 80 de euro. În schimb, în Germania, un test pentru coronavirus costă aproximativ 19 euro, arată un buletin de analiză al unei persoane care a făcut acolo testul, potrivit publicației Știri pe Surse.

Testul pentru COVID. Dacă echivalentul sumei plătite de un român în Germania pentru un test de coronavirus este de aproximativ 90 de lei, prețul unui test variază între 280 și 390 de lei la clinicile din România.

Sunt mai multe clinici în București și în țară care fac teste, iar unele au ca punct de recoltare parcarea unui supermarket. Acest test este preferat de românii care vor să plece în vacanță în Grecia și oferă rezultatul mai rapid, în 24 de ore. Și prețul este însă mai mare, cu aproximativ 100 de lei.

În aceste condții, au apărut și primele rezultate de teste false, iar clienții sunt turiștii care intră în concediu în Grecia. Presa greacă scrie că la punctul de trecere Kulata-Promachonas a apărut o mică, dar foarte profitabilă industrie cu certificate false 30-40 de euro costă un test fals de COVID-19, pe care se regăsesc, evident, datele personae ale clientului, arată Digi24.

Foto ilustrativ: Pixabay

Related posts

Marcel Ciolacu dezvăluie că se testează zilnic pentru COVID-19

Andrada Ionescu

Lucian Bode are Covid-19. Este al doilea membru al Guvernului infectat cu coronavirus

Andrada Ionescu

Medicul Adina Alberts susține că răspândirea SARS-COV-2 este întreținută pentru bani. „Guvernanții vor să aibă COVID-19!”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment