2020 2021

Guvernul PNL implementează diverse reforme pentru anul școlar 2020-2021. După ce o mare parte din ultimul semestru s-a desfășurat în mediul online, iată că guvernul a găsit soluții pentru o funcționare mai bună. Mai mult, Ministrul Educației a declarat că anul școlar 2020-2021 va debuta tot online cel mai probabil, din cauza pandemiei coronavirus.

„Începând cu anul școlar 2020-2021, vom avea posibilitatea să pilotăm modele curriculare noi, metode și strategii inovative de predare și învățare, forme diverse de pregătire a profesorilor în unitățile școlare care doresc să facă acest lucru, după o metodologie ce urmează a fi publicată. Școlile pilot sunt un pas necesar în procesul de reformare a sistemului românesc de educație.”, spune Raluca Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Turcan vorbește despre elevii care își doresc schimbări în învățământ. „Elevii și tinerii așteaptă modele cât mai diverse de învățare, experiențe și abordări care să răspundă nevoilor lor, dar și procesului continuu de adaptare și inovare impus școlilor de cerințele unei societăți bazată pe cunoaștere și digitalizare.”, continuă ea.

Aceasta o felicită pe Monica Anisie. „Prin Hotărârea de Guvern adoptată de Guvernul PNL, cu privire la funcționarea școlilor pilot – de fapt punerea în practică a articolului 26 din Legea Educației, după aproape 10 ani, am mai făcut un pas important către normalitate, diversitate și calitate în sistemul de educație din țara noastră. O felicit pe dna Ministru Monica Cristina Anisie pentru că a început acest proces consistent de reformare și responsabilizare a școlilor noastre.”, adaugă  aceasta.

Raluca Turcan are încredere că reformele vor fi vizibile. „Am încredere că profesioniștii din educație vor fructifica acest demers legislativ pentru a face școlilor adevărate spații de învățare vizibile, atractive și sigure pentru copiii noștri. România educată devine realitate!”, încheie ea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *