nicușor dan

Nicușor Dan spune că încă nu a reușit să se vaccineze pentru că s-a infectat și nu a reușit să-și facă analize, dar se va imuniza în curând, fără să precizeze când anume.

Primarul Capitalei evită să se declare un adept al vaccinării obligatorii și susține că până și în Vest există această dezbatere cu privire la obligativitate. Totuși, Nicușor Dan îndeamnă oamenii să își facă vaccinul.

Nicușor Dan vorbește despre căldură, vaccinare și parcări, la emisiunea „Interviurile lui Vitalie”, de pe StirilePROTV.ro

„Există o opinie științifică, care este certă care spune că vaccinul reduce substanțial riscul de îmbolnăvire gravă. Asta este indiscutabil. Imediat ce fac acele analize. Nu a fost atât demult infectarea mea și nu am avut timp fizic să mă duc să fac analizele”, a spus Nicușor Dan.

De ce sunt obligatorii repartitoarele și ce riscă bucureștenii care nu și le instalează?

„Este o obligație legală. Logica este că există o politică a UE de a nu subvenționa general sistemele centralizate, de a le subvenționa particular în funcție de vulnerabilitatea persoanei. Noi să fim pregătiți pentru momentul în care nu o să putem da subvenții generale, cum este acum, din 500 de lei să plătești 330 de lei. La un moment dat nu o să se mai poată. Să poți să ai pentru fiecare apartament repartitor ca să știi consumul real”, spune Nicușor Dan.

Despre parcări și taxele de acces în centrul Bucureștiului

Întrebat dacă va introduce vreo taxă de poluare, de acces în centrul orașului, Nicușor Dan a răspuns:

„M-am pronunțat împotriva acelei taxe (taxa Oxigen, pentru acces în centrul Bucureștiului) pentru că nu ar fi rezolvat mare lucru. Oricine folosește mașina, ar plăti acea taxă, ar fi fost mai mulți bani la buget, dar nu s-ar fi rezolvat problema parcărilor, traficului din București. Nu o să vă spun foarte multe, dar există un regulament de parcare, care este deja scris”, a spus edilul Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *