Mugur Isărescu, încă un mandat în fruntea BNR, dar probabil ultimul. Surpriza de pe locul doi
Mugur Isărescu, încă un mandat în fruntea BNR, dar probabil ultimul. Surpriza de pe locul doi

Mugur Isărescu va rămâne guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) pentru încă un mandat, iar Florin Georgescu se va retrage din poziția de prim-viceguvernator din motive de sănătate, fiind înlocuit de Leonardo Badea.

În toamna acestui an, structura Consiliului de Administrație al BNR va fi modificată, iar Leonardo Badea va ocupa poziția de prim-viceguvernator având experiența necesară și susținerea PSD, ocupându-se de supravegherea bancară în noua sa poziție, transmit surse citate de Economica și preluate de B1TV.

În ceea ce-l privește pe Mugur Isărescu, mandatul său până în 2029 urmează să fie cel mai probabil ultimul, și s-a vehiculat că Răsvan Radu, fostul CEO al Unicredit și în prezent consilier de strategie la BNR, ar fi în fruntea listei pentru poziția de viitor guvernator al BNR după mandatul lui Isărescu.

Mugur Isărescu a este în funcția de guvernator al BNR încă din septembrie 1990, fiind în prezent cel mai longeviv guvernator de bancă națională din lume.

În cei 34 de ani și-a format sau consolidat puternic relații internaționale la toate nivelurile, calitate care i-a permis să ajute România în momente dificile economic, dar și să își păstreze postul în situații în care nu s-a aflat pe aceleași poziții cu cei care conduceau politic țara.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *