NATO acuză Rusia că a intensificat atacurile „hibride” asupra țărilor vestice. Ce măsuri ia alianța
NATO acuză Rusia că a intensificat atacurile „hibride” asupra țărilor vestice. Ce măsuri ia alianța

Țările membre NATO sunt „profund îngrijorate” de atacurile hibride recente pe care le atribuie Rusiei, care au afectat în special Republica Cehă, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia și Regatul Unit.

NATO condamnă aceste acțiuni ale Rusiei, considerându-le parte dintr-o campanie de intensificare a activităților desfășurate de Moscova în zona euro-atlantică, inclusiv pe teritoriul Alianței și prin intermediari, transmit agențiile de presă internaționale citate de B1TV.

Aceste incidente fac parte dintr-o campanie de intensificare a activităților pe care Rusia continuă să le desfășoare în zona euro-atlantică, inclusiv pe teritoriul Alianței și prin interpuși”, transmite Reuters

Aceste incidente includ acte de sabotaj, violență, activități cibernetice, perturbări electronice, campanii de dezinformare și alte activități hibride, pe care NATO le consideră o amenințare la adresa securității statelor membre.

Vom acţiona individual şi colectiv ca răspuns la aceste acţiuni şi vom continua să ne concertăm în mod strâns. Vom face în aşa fel încât Alianţa şi aliaţii să fie pregătiţi pentru a asigura disuasiunea şi apărarea în faţa activităţilor sau atacurilor hibride”, adaugă reprezentanții NATO.

În ciuda acestor atacuri, NATO a subliniat că acțiunile Rusiei nu vor descuraja aliații să continue să sprijine Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *