NATO face pregătiri pentru al doilea val de coronavirus
NATO face pregătiri pentru al doilea val de coronavirus

NATO face pregătiri pentru al doilea val de coronavirus, care este posibil, dar nu cert deocamdată. Organizația Tratatului Atlanticului de Nord face stocuri de echipamente şi material medical, a anunţat marţi secretarul general, Jens Stoltenberg.

Declarațiile oficialului NATO vin cu câteva ore înainte de o reuniune a miniştrilor apărării din ţările membre ale Alianţei.

În acest sens, un plan operaţional le va fi prezentat miniştrilor miercuri. Acesta prevede constituirea de stocuri de echipamente individuale de protecţie şi alte materiale, astfel încât să poată fi distribuite rapid dacă va fi nevoie, a spus oficialul, informează AFP şi EFE citate de publicația Știri pe Surse.

NATO face pregătiri și prin constituirea unui fond special de câteva milioane de euro pentru a cumpăra materiale medicale şi a plăti transportul medicilor şi pacienţilor în caz de necesitate va fi constituit, a precizat secretarul general al Alianței.

Aceste măsuri “ne vor permite să avem un răspuns mai rapid la un posibil al doilea val al pandemiei, astfel încât ajutorul esenţial să ajungă la locul potrivit şi la momentul potrivit”, a explicat Jens Stoltenberg,

Până acum, forţele armate din treizeci de ţări NATO au fost chemate să ajute serviciile de sănătate să combată răspândirea pandemiei de coronavirus şi să trateze bolnavii în spitale de campanie în sprijinul instituțiilor medicale.

În plus, NATO a coordonat peste 350 de zboruri militare pentru transportul echipamentelor şi transportul pacienţilor evacuaţi la spitale din alte ţări.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul