Image default
Actualitate

NATO se pregătește pentru al doilea val de coronavirus cu stocuri de echipamente de protecție. Amenințarea nu este certă deocamdată

NATO face pregătiri pentru al doilea val de coronavirus, care este posibil, dar nu cert deocamdată. Organizația Tratatului Atlanticului de Nord face stocuri de echipamente şi material medical, a anunţat marţi secretarul general, Jens Stoltenberg.

Declarațiile oficialului NATO vin cu câteva ore înainte de o reuniune a miniştrilor apărării din ţările membre ale Alianţei.

În acest sens, un plan operaţional le va fi prezentat miniştrilor miercuri. Acesta prevede constituirea de stocuri de echipamente individuale de protecţie şi alte materiale, astfel încât să poată fi distribuite rapid dacă va fi nevoie, a spus oficialul, informează AFP şi EFE citate de publicația Știri pe Surse.

NATO face pregătiri și prin constituirea unui fond special de câteva milioane de euro pentru a cumpăra materiale medicale şi a plăti transportul medicilor şi pacienţilor în caz de necesitate va fi constituit, a precizat secretarul general al Alianței.

Aceste măsuri “ne vor permite să avem un răspuns mai rapid la un posibil al doilea val al pandemiei, astfel încât ajutorul esenţial să ajungă la locul potrivit şi la momentul potrivit”, a explicat Jens Stoltenberg,

Până acum, forţele armate din treizeci de ţări NATO au fost chemate să ajute serviciile de sănătate să combată răspândirea pandemiei de coronavirus şi să trateze bolnavii în spitale de campanie în sprijinul instituțiilor medicale.

În plus, NATO a coordonat peste 350 de zboruri militare pentru transportul echipamentelor şi transportul pacienţilor evacuaţi la spitale din alte ţări.

Related posts

Am intrat într-o lună de foc raportată la infecțiile cu coronavirus. „Vom simți o creștere de la o zi la alta” spune Nelu Tătaru

Constantinescu Gabriel

Tragediile din Italia și Spania se pot repeta în România, spune Nelu Tătaru. Dacă însă populația respectă regulile, într-o săptămână se așteaptă o scădere a numărului de infectări cu coronavirus

Site-ul cemafac.ro lansat de Guvern în lupta împotriva coronavirusului. Cum funcționează

Constantinescu Gabriel

1 comment

Virusul care pune planeta în alertă ar putea fi mai periculos COVID-19 17 iunie 2020 at 12:34

[…] NATO se pregătește pentru al doilea val… […]

Reply

Leave a Comment