Image default
Actualitate

Nelu Tătaru a fost jignit de președintele CJ Galați. „Ministrul este un mincinos, el minte şi face campanie electorală”

Nelu Tătaru, jignit de președintele Consiliului Județean Galați. Costel Fotea l-a numit pe ministrul sănătății „mincinos”, spunând că a inaugurat un dispensar deschis de 4 ani și i-a cerut demisia.

Totul a pornit după ce Nelu Tătaru a acuzat managerii spitalului din Galați de faptul că unitatea mobilă de terapie intensivă nu funcţionează la trei săptămâni de când a fost instalată.

„Detaşarea se face pe treizeci de zile. La Spitalul Judeţean din Galaţi sunt 18 medici ATI. Credeţi că ar putea să coboare în acel loc, cineva? Eu zic că da (…) Pe lângă cei care sunt detaşaţi. Dacă vreţi o părere personală şi nu numai personală, la Spitalul Judeţean este un prost management, în care ai doar 300 de pacienţi dintr-un total de 1.800 cât trebuie să fie, ai 2.200 de cadre din care 193 sunt infectate şi tu nu poţi justifica un personal care să meargă jos? (…) Haideţi să ajungem la un context în care un management trebuie să asigure o unitate de terapie mobilă care ne-a fost solicitată şi le-am dat-o a doua zi după ce am fost aici”, a spus Nelu Tătaru.

Președintele CJ Galați l-a numit „mincinos” pe Nelu Tătaru, considerând că situaţia de la unitatea mobilă de terapie intensivă trebuie să fie rezolvată de reprezentantul Guvernului, potrivit PsNews. Nelu Tătaru a venit în campanie electorală, i-a reproșat Costel Fotea.

Nelu Tătaru jignit. „Sunt stupefiat şi indignat de modul în care domnul ministru acţionează în timpul unei crize sanitare. El are timp de campanie electorală, iar în ţară creşte numărul de cazuri de COVID-19. Astăzi (luni – n.r.) în judeţul Galaţi a inaugurat un dispensar care a mai fost inaugurat în urmă cu 4 ani. Înainte de alegeri, din patru în patru ani, un penelist sau un pedelist inaugurează acelaşi sediu. În plus, în ceea ce priveşte unitatea mobilă de Terapie Intensivă, Spitalul şi Consiliul Judeţean au luat toate măsurile. Am luat măsurile care ţin de noi, detaşările sunt treaba ministerului, aşa cum a zis chiar ministrul. Ministrul este un mincinos, el minte şi face campanie electorală, de aceea îi cer public demisia”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Conducerea Spitalului Judeţean din Galaţi susţine că în continuare aşteaptă soluţii de la Ministerul Sănătăţi, în condiţiile în care medicii rezidenţi vor sta în sta în spitalul gălăţean doar două săptămâni. „Între 5 şi 19 august vor veni doi medici rezidenţi, studenţi în anul 4, la Iaşi. De la ministru am aflat că vin şi doi medici rezidenţi de la Bucureşti. Nu ştim când. După două săptămâni cei de la Iaşi vor pleca, aşa ni s-a spus. Din fericire în momentul în care vorbim nu avem nevoie de unitatea mobilă”, a declarat, pentru sursa citată, managerul Spitalului Judeţean Galaţi, Alina Dobrea.

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă a fost trimisă la Galaţi de ministrul Sănătăţii în urmă cu trei săptămâni. De atunci, unitatea cu 12 paturi pentru bolnavii de COVID-19 în stare critică este nefolosită deoarece nu există personal.

Related posts

Ministrul sănătății, concluzii după trei luni de pandemie. Urmează depolitizarea sistemului

Nelu Tătaru spunea de la începutul pandemiei că aceasta va dura doi-trei ani. Care este secretul depășirii acesteia

Constantinescu Gabriel

O relaxare a măsurilor anti coronavirus, nu mai devreme de jumătatea lui mai. Argumentele ministrului Nelu Tătaru

Leave a Comment