Image default
Actualitate

Nelu Tătaru, pentru prima dată de acord cu PSD. „Am ajuns ciuma Europei”

Nelu Tătaru a recunoscut că am ajuns „ciuma europei”, ca aluzie la o postare a PSD care folosea această sintagmă. Am ajuns ciuma Europei nerespectând niște reguli sau instigând la nerespectarea lor, a spus ministrul sănătății, miercuri.

Situația dificilă în care se află România, cu un număr crescut zilnic de noi infecții, a fost cauzată de „bagatelizarea” pericolului și negaționism, a declarat Nelu Tătaru

„Dar mai există un agent economic care a beneficiat de relaxare, care își desfășoară activitatea, care ar trebui să fie în condițiile pe care le-am agreat. Ar trebui să le respecte. Și populația civilă ar trebui să le respecte. Atât timp cât avem aceste curente negaționiste, acea bagadelizare a celor 3-4 luni pe care le-am trecut împreună și în care toată lumea a respectat niște reguli, va fi destul de greu. Rămâne ca noi să aducem în imagine tot timpul ce se întâmplă și care e fața adevărată a infecției cu coronavirus. Trăim într-un moment dificil”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Nelu Tătaru a respins deocamdată ideea decretării din nou a stării de urgență.

„În acest moment nu avem perspectiva unei stări de urgență, dar starea de alertă se va menține atâta timp cât vom reuși să gestionăm și vom vedea că mergem pe acea pantă descendentă. Nu m-aș gândi cam când ar putea veni o stare de urgență, m-aș gândi cum facem ca toți să ne respectăm partea noastră de treabă. La un moment poate ajungem la acea suprapopulare a terapiilor intensive care va însemna un semnal de alarmă”, a mai spus Nelu Tătaru.

El a argumentat fix cu expresia folosită de PSD printr-o postare recentă pe pagina oficială a partidului de pe Facebook.

„Stăm și strigăm că am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”, a spus ministrul.

PSD a scris că „românii devin ciumații Europei”.

„Dramatic este faptul că strategia lor de luptă contra pandemiei a eșuat, iar românilor li se închid granițele Europei. Pentru a-și continua furturile din bani publici, Iohannis și Orban au dus România în ”zona roșie”. La asta se pricep! Să distrugă tot – economie, locuri de muncă, nivel de trai”, arăta partidul pe 11 iulie.

Related posts

Starea de urgență a fost prelungită pentru încă o lună. Argumentele din decretul prezidențial

Constantinescu Gabriel

Ce este starea de urgență. Drepturile și libertățile cetățenilor care pot fi restrânse prin această măsură excepțională

Constantinescu Gabriel

Vârful epidemiei de coronavirus ar putea aduce peste 2.000 de cazuri în România. Estimările unui medic de la Matei Balș

1 comment

Nelu Tătaru jignit de președintele Consiliului Județean Galați 4 august 2020 at 10:28

[…] CJ Galați l-a numit „mincinos” pe Nelu Tătaru, considerând că situaţia de la unitatea mobilă de terapie intensivă trebuie să fie rezolvată […]

Reply

Leave a Comment