Nelu Tătaru a recunoscut că am ajuns „ciuma europei”, după aluzia PSD
Nelu Tătaru a recunoscut că am ajuns „ciuma europei”, după aluzia PSD

Nelu Tătaru a recunoscut că am ajuns „ciuma europei”, ca aluzie la o postare a PSD care folosea această sintagmă. Am ajuns ciuma Europei nerespectând niște reguli sau instigând la nerespectarea lor, a spus ministrul sănătății, miercuri.

Situația dificilă în care se află România, cu un număr crescut zilnic de noi infecții, a fost cauzată de „bagatelizarea” pericolului și negaționism, a declarat Nelu Tătaru

„Dar mai există un agent economic care a beneficiat de relaxare, care își desfășoară activitatea, care ar trebui să fie în condițiile pe care le-am agreat. Ar trebui să le respecte. Și populația civilă ar trebui să le respecte. Atât timp cât avem aceste curente negaționiste, acea bagadelizare a celor 3-4 luni pe care le-am trecut împreună și în care toată lumea a respectat niște reguli, va fi destul de greu. Rămâne ca noi să aducem în imagine tot timpul ce se întâmplă și care e fața adevărată a infecției cu coronavirus. Trăim într-un moment dificil”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Nelu Tătaru a respins deocamdată ideea decretării din nou a stării de urgență.

„În acest moment nu avem perspectiva unei stări de urgență, dar starea de alertă se va menține atâta timp cât vom reuși să gestionăm și vom vedea că mergem pe acea pantă descendentă. Nu m-aș gândi cam când ar putea veni o stare de urgență, m-aș gândi cum facem ca toți să ne respectăm partea noastră de treabă. La un moment poate ajungem la acea suprapopulare a terapiilor intensive care va însemna un semnal de alarmă”, a mai spus Nelu Tătaru.

El a argumentat fix cu expresia folosită de PSD printr-o postare recentă pe pagina oficială a partidului de pe Facebook.

„Stăm și strigăm că am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”, a spus ministrul.

PSD a scris că „românii devin ciumații Europei”.

„Dramatic este faptul că strategia lor de luptă contra pandemiei a eșuat, iar românilor li se închid granițele Europei. Pentru a-și continua furturile din bani publici, Iohannis și Orban au dus România în ”zona roșie”. La asta se pricep! Să distrugă tot – economie, locuri de muncă, nivel de trai”, arăta partidul pe 11 iulie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *