Președintele Iohannis trist, după trecerea pragului de 1.000 de imbolnăviri
Președintele Iohannis trist, după trecerea pragului de 1.000 de imbolnăviri

Președintele Iohannis a spus că este „trist”, miercuri, după ce bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a trecut de 1.000 de persoane. Tristețea nu rezolvă însă problema, a remarcat șeful statului, ci doar respectarea regulilor adică purtarea măștii și distanțarea socială.

Chiar dacă acum Guvernul are baza legală de a acţiona şi preveni răspinderea COVID-19, prin intermediul Legii privind carantina şi izolarea, „nicio lege nu opreşte un virus”, a mai spus Președintele României.

Președintele Iohannis trist. „Vestea proastă pe astăzi este că suntem în prima zi în care avem peste 1.000 de persoane detectate cu noul coronavirus. E foarte trist, dar tristeţea nu rezolvă problema. Problema putem să o rezolvăm împreună, respectând măsurile de distanţare, purtând mască. Acum Guvernul are la dispoziţie noul instrument, noua lege care reglementează izolarea, carantinarea, dar nicio lege nu opreşte un virus. Aici e nevoie de contribuţia noastră a tuturor”, a declarat Klaus Iohannis miercuri, la Palatul Cotroceni, potrivit PsNews.

Președintele României a abordat subiectul aflat la ordinea zilei după o întâlnire cu premierul şi câţiva membri ai Guvernului, pentru discuţii despre fondurile europene.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri alte 1.030 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de cazuri zilnice de la declararea epidemiei de COVID-19 în România. Bilanţul total este de 40.163 de persoane infectate.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul