Image default
Actualitate

Primarul din Roman a fost destituit de prefectul de Neamț. De ce s-a ajuns aici

Primarul din Roman a fost destituit luni de prefectul de Neamț, în urma unei decizii irevocabile a justiției. Edilul Lucian Micu a spus că oricum va candida la alegerile locale din 27 septembrie.

Atât primarul destituit cât și primarul Lucian Micu fac parte din PNL, iar reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunțat că a ținut cont de o adresă a Autorității Electorale Permanente (AEP), dar și de deciziile ANI și de mai multe sentințe ale instanței definitive referitoare la Lucian Micu, potrivit publicației Știri pe Surse.

„Avem o adresă a AEP din 28 iulie unde sunt prevăzute detalii referitoare la dreptul de a candida al cetățenilor, cât și interdicțiile de a candida. (…) Nu a fost o situație juridică simplă”, a spus Lazăr.

Lucian Micu a fost găsit în incompatibilitate în perioada 2012 – 2016, când era viceprimar, întrucât a deținut și funcția reprezentant al Primăriei Roman în Consiliul de Administrație al Spitalului de Urgență Roman, aflat în subordinea municipalității și unde Primăria alocă fonduri.

Primarul din Roman poate contesta ordinul prefectului în termen de 10 zile, dar nu a anunțat acest lucru, spunând că va candida pentru un nou mandat la alegerile locale din 27 septembrie.

„Am aflat din presă că romașcanul George Lazăr, în calitatea sa de prefect, a emis ordinul de încetare a mandatului meu de primar al municipiului Roman. Aștept și hârtia oficială, așa cum este firesc. Decizia sa nu schimbă cu nimic planurile mele. Voi candida, pentru că am muncit în acești trei ani pentru Roman și vreau să continui să-mi duc proiectele la bun final. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în acest prim mandat și sunt sigur că voi ști să-i țin aproape pe cei care merită și în următorul”, a reacționat fostul edil Lucian Micu pe pagina sa de Facebook.

Related posts

Primarul din Târgu Mureș a anunțat că nu mai vrea un nou mandat, după 20 de ani. Dorin Florea voia să le ia familiilor sărace dreptul de a face copii

Constantinescu Gabriel

Primarul din Deveselu a murit infectat cu coronavirus

Constantinescu Gabriel

Fostul primar din Bocșa, Emanuel Dănilă, găsit împușcat. Lângă el era o armă de vânătoare

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment