Nicolae Ciucă va părăsi Guvernul după rotativă, susține președintele PSD, Marcel Ciolacu, care se pregătește să-i preia locul în mai așa cum prevede protocolul de guvernare între PNL și PSD.

Marcel Ciolacu a precizat miercuri seara că este dorința actualului premier să părăsească Executivul, Nicolae Ciucă dorindu-și șefia Senatului, relatează B1TV.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, la Digi24, dacă Nicolae Ciucă va face parte, ca vicepremier şi ministru al Apărării, din Guvernul pe care el îl va conduce: „Nu. Din câte cunosc eu şi din discuţiile avute cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, domnia sa doreşte să meargă preşedintele Senatului. (…) Îmi asum ceea ce v-am spus. Vă spun ceea ce am vorbit eu cu domnul prim-ministru. Domnul Nicolae Ciucă nu cred că îşi doreşte să se mai întoarcă ministru al Apărării. Ar fi şi o debalansare a forţelor, fiindcă eu sunt preşedinte PSD, el este preşedintele PNL, s-ar crea un disconfort şi în PNL şi în PSD. Deci e un scenariu aruncat pe piaţă, nu este singurul”.

Totodată, Ciolacu a spus că nu exclude posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor în tandem cu Ciucă: PNL, cu actualul premier în mod tradițional, PSD cu viitorul premier, Marcel Ciolacu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *