Nicușor Dan, primarul Capitalei, spune că din „caracatiţa” de la Primăria Bucureşti au plecat, până în prezent, „trei sau patru oameni”, unii prin demisie. În schimb, edilul spune că a adus în instituţie 15 persoane în total.

Reorganizarea din Primăria Capitalei

„Din caracatiţa aia cred că au plecat până acum trei sau patru oameni, erau vreo 50″. „Unii au plecat prin demisie, pe alţii i-am mutat eu pe alte poziţii şi au plecat dup-aia”, a explicat Nicuşor Dan la B1 TV.

Întrebat dacă reorganizează aparatul Primăriei, Nicușor Dan a afirmat că „parte din corupţie vine prin companiile municipale”. „Am spus că le desfiinţăm, o să ne ţinem de cuvânt, e o promisiune şi a mea şi a majorităţii Consiliului General”, a adăugat el.

Potrivit primarului Nicușor Dan, mulţi dintre oamenii „din caracatiţă” cumulează poziţii în aceste companii municipale.

Nicușor Dan, despre „caracatița” Firea-Pandele

Nicușor Dan prezenta pe 16 septembrie, „caracatița” Firea-Pandele, respectiv angajați ai PMB și ai Primăriei Voluntari care ar fi ajuns în funcții datorită cuplului menționat. Ulterior, Gabriela Firea a reacționat la acuzațiile condracanditalui ei la Primăria Capitalei referitoare la angajații din cadrul instituției pe care o conduce în prezent.

„Acesta e sistemul corupt al PSD – testat la Voluntari și apoi exportat la București – care asigură controlul absolut al licitațiilor și achizițiilor directe, al banilor publici din Capitală, strânși din impozitele și taxele plătite de voi, bucureștenii. Cu acești oameni urcați în funcții au fost sifonați banii din companiile municipale și s-au scurs zeci și sute de milioane de euro, care au hrănit firmele de casă ale lui Firea-Pandele, probabil cea mai bogată «famiglie» din PSD la nivel național. Dacă vă întrebați de ce s-a înrăutățit problema traficului în mandatul Firea, de ce nu s-a rezolvat problema apei calde, de ce nu s-a făcut nimic pentru combaterea poluării, răspunsul e clar: pentru că pilele și rudele nu știu și n-au niciun interes să rezolve problemele Capitalei”, scria Nicușor Dan pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *