Primarul General, Nicușor Dan, a anunțat marți, într-un mesaj publicat pe Facebook, că primăria va plăti salariile restante din patru companii municipale. Primarul anunță că administrația pe care o conduce nu poate plăti însă salariile din două companii: Compania Municipală Dezvoltare Durabilă și Compania Municipală Managementul Transportului.

Nicușor Dan spune că nu poate plăti salariile la două companii municipale

„Vom plăti zilele acestea, în preajma sărbătorilor, salariile pentru patru companii municipale cu restanțe salariale vechi. Reușim astfel să ajungem cu salariile plătite până la 31 octombrie pentru toate companiile, mai puțin două.

Nu am putut plăti salariile la Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, deoarece au venituri exclusiv pe capitolul de investiții, iar Primăria are conturile blocate pentru investiții. De asemenea, nu am plătit salariile pentru Compania Municipală Managementul Transportului, deoarece nu are contract cu Primăria.

Fosta administrație a aplicat principiul „după mine potopul” și nu s-a mai preocupat nici măcar de achitarea obligațiilor salariale, iar „grija pentru oameni” a fost doar un slogan de campanie”, a scris Nicușor Dan.

Trendul descrescător COVID din București care se înregistrează în evoluția infecțiilor cu coronavirus a fost confirmat de primarul Nicușor Dan, care le-a cerut însă locuitorilor să rămână în alertă și să respecte regulile de prevenție, pentru ca numărul cazurilor să scadă în continuare.

„Eforturile bucureștenilor și ale autoritățile sanitare dau rezultate în combaterea COVID-19. Avem toate șansele să menținem acest ritm descrescător al numărului de îmbolnăviri în Capitală dacă respectăm în continuare regulile de protecție.

Să fim atenți și solidari în continuare, fiindcă nu e departe momentul în care vaccinul va fi disponibil și în România, iar lupta împotriva coronavirusului va deveni mai ușoară”, a scris Nicușor Dan, duminică seară,pe contul său de Facebook.

 Potrivit B1TV, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, Bucureștiul a înregistrat 92.253 de infectări, iar duminică 600, arată cea mai recentă informare publicată de Grupul de Comunicare Strategică. Rata de infectare la nivelul Capitalei este de 6,16 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *