Marcel Ciolacu anunță: „PSD va intra total în opoziție. Va fi una dură”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, înainte de consultările convocate de președintele Klaus Iohannis, că Partidul Social Democrat nu va participa la discuțiile de la Cotroceni.

Marcel Ciolacu: PSD va intra total în opoziție. Va fi una dură

Președintele PSD spune că partidele care au format o coaliție nu au legitimitate să propună premierul și a anunțat că PSD va intra „total în Opoziție”.

„Gașca pierzătorilor au creat o majoritate de conjunctură, care nu are legitimitate în ceea ce privește voturile și opțiunea românilor pentru funcția de prim-ministru. PSD va intra total în opoziție. Vom face o opoziție dură cum merită românii să fie reprezentanți de PSD”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD a încercat să constituie o majoritate parlamentară pentru a intra la guvernare, Ciolacu a spus că „aritimetica” nu poate fi schimbată.

„Nu încercăm să schimbăm aritmetica, aritmetica este una singură pentru toată lumea. S-a încercat creionarea unor majorități, dar era foarte greu pentru că președintele României s-a implicat. Există o majoritate, PSD este în acest moment în opoziție”, a încheiat președintele PSD.

Constituirea noului Parlament ar putea fi o problemă, pentru că membrii minorităților naționale de la Camera Deputaților se află în izolare, a afirmat președintele PSD, Marcel Ciolacu. Unul dintre aceștia este pozitiv la testul coronavirus.

„Sunt anumite probleme în constituirea Parlamentului. În seara asta am aflat şi eu şi am şi vorbit cu domnul Pambuccian. Am înţeles că tot grupul a intrat în izolare, urmând să facă testul de mâine să vadă dacă s-a răspândit virusul”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

Social-democratul a mai spus că unii dintre acești deputați au avut negocieri duminică cu liderul PNL, Ludovic Orban, și cu reprezentanți ai USR: „Dacă şi ei intră în izolare … eu ştiu că legea e unică pentru toată lumea”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *