Elevii cer deschiderea școlilor în zonele cu mai puține infectări. Consiliul Național al Elevilor solicită descentralizarea deschiderii de deschidere fizică a unităților de învățământ, astfel ca aceasta să poată să fie luată la nivel local, în funcție de rata incidenței cazurilor de coronavirus de la nivel local.

Consiliul național al Elevilor atrage atenția asupra neajunsurilor învățământului online.

„Încă de la suspendarea cursurilor în luna noiembrie, Consiliul Naţional al Elevilor a fost în permanentă legătură cu elevii din întreaga ţară. Majoritatea colegilor noştri ne-au transmis că şcoala online este obositoare, ineficientă şi complet nesustenabilă pe termen lung. Ţinând cont de faptul că ne apropiem vertiginos de examenele naţionale, de al doilea semestru al acestui an şcolar şi că multe localităţi din ţară se află sub indicele de 3 cazuri/mia de locuitori, solicităm Ministerului Educaţiei să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităţilor de învăţământ, în funcţie de rata incidenţei la nivel local, asigurând, în acelaşi timp, materialele sanitare necesare desfăşurării cursurilor în siguranţă”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Național al Elevilor, potrivit B1TV.

Elevii cer deschiderea școlilor. Ei spun și că este nevoie de o strategie de recuperare astfel încât lacunele acumulate de unii elevi în perioada învățământului online să nu se acutizeze.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareș Voicu, cere ca Ministerul Educației să răspundă cât mai repede posibil nevoilor elevilor și să înceapă dialogul cu partenerii sociali pentru a se ajunge la o soluție pentru reînceperea cursurilor.

„Odată cu începerea anului 2021, e important să nu uităm faptul că educaţia se află, la momentul de faţă, într-un moment de cumpănă, iar Ministerul Educaţiei trebuie să răspundă cu celeritate nevoilor sistemului de învăţământ: prezenţa la cursuri în format fizic, acolo unde situaţia epidemiologică o permite, şi realizarea unui plan de recuperare a materiei pentru elevii care nu au putut să participe la cursurile online, din cauza lipsei unui dispozitiv la internet. În caz contrar, rezultatele pe termen lung vor fi dezastruoase! Creşterea ratei analfabetismului funcţional ne bate la uşă. Cu educaţia nu e de glumă! Solicităm Ministerului Educaţiei demararea procesului de dialog cu partenerii sociali, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru reînceperea cursurilor”, a spus Rareș Voicu, potrivit aceluiași comunicat.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea, la sfârșitul săptămânii trecute, că este puțin probabil ca școlile să se redeschidă fizic pe 11 ianuarie, atunci când se încheie vacanța de iarnă. Un termen luat în calcul de autorități pentru revenirea elevilor în bănci este data de 8 februarie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *