Nicușor Dan îi răspunde Gabrielei Firea după o altă conferință de presă în care s-au contrat. Actualul primar al capitalei neagă afirmațiile lui Nicușor Dan și spune că a deschis creșe și grădinițe.

„În conferința de presă de azi i-am reamintit primarului PSD, Gabriela Firea – fiindcă pare să fi uitat – că a promis în urmă cu 4 ani construirea a 20 de grădinițe cu 2.500 de locuri. Dar n-a făcut absolut nimic!”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan îi răspunde Gabrielei Firea și spune despre ea că nu a rezolvat nimic pentru că nu a știut să colaboreze cu primarii de sectoare. „Azi, Firea le spune familiilor din București că nu era treaba ei să construiască grădinițe. Admițând deci că în 2016 a mințit pentru voturi. Dar și trecând sub tăcere totalul dezinteres al guvernării PSD a ultimilor ani – locală și centrală! – pe acest subiect. În loc să colaboreze cu guvernele PSD și cu primarii PSD de sector, Firea s-a certat cu toată lumea și n-a făcut nimic. Cu așa o atitudine, nu-i de mirare că primarii de sector încep s-o abandoneze.”, adaugă acesta.

Viitorul candidat la Primăria Municipiului București are soluții. „Problema grădinițelor și creșelor de stat în București se poate rezolva cu doar 3% din bugetele Primăriei Generale și primăriilor de sector dintr-un mandat. Iar în plus se pot utiliza și fonduri externe – nerambursabile sau împrumutate. Pledez de asemenea pentru acordarea de stimulente instituțiilor private de învățământ preșcolar. În așa fel încât taxele la grădinițele private să scadă. Iar mai multe familii din București să poată apela la această soluție.”, explică acesta.

Nicușor Dan este încrezător. „O nouă administrație a Capitalei poate să rezolve într-un singur mandat problema infrastructurii de grădinițe și creșe, lăsând în urmă eșecul administrației PSD – Firea.”, încheie el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *