Dan Barna trage un semnal de alarmă. Președintele USR face declarații la scurt timp după comunicările oficiale legate de numărul de cazuri coronavirus. Astfel, ziua de 8 iulie a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei (555 cazuri).

„Strategia anti-pandemie nu funcționează. Numărul cazurilor de Covid-19 crește de la o zi la alta. Unul câte unul, statele europene încep să impună restricții pentru români. Asta are efect atât în plan personal pentru cei care vor să călătorească, cât și pentru companiile care depind de granițe libere pentru a putea să își desfășoare activitatea.”, spune el într-o postare pe Facebook.

Barna crede că guvernul are probleme și că nu știe să gestioneze criza sanitară prin care România trece în ultima vreme. „Este destul de clar că la nivelul guvernului există o lipsă de direcție în privința combaterii pandemiei. Suntem în momentul în care România trebuie să își facă o evaluare să vadă ce nu a mers bine și să schimbe strategia. O continuare a tendinței din acest moment va aduce tot mai multe pagube atât din punct de vedere al sănătății publice, cât și din cel al posibilității desfășurării unei vieți normale.”, adaugă el.

Deși Dan Barna trage un semnal de alarmă, scopul acestui mesaj nu este unul politic. „Aceasta nu este o declaratie politică, ci un semnal de alarmă. Dacă nu acționăm rapid și hotărât, consecințele vor fi mult mai serioase. Și le vom suporta cu toții.”, încheie acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *