vosganian

Varujan Vosganian explică în ce fel a schimbat coronavirus omenirea. El crede că asistăm la o schimbare majoră, având în vedere că totul se desfășoară în mediul online.

„Sub pretextul pandemiei de coronavirus, trăim, de fapt, o profundă pandemie a alienirii. Omenirea se dezumanizează. Intrăm într-o epocă întunecată a lipsei de comunicare, căreia i se spune, eufemistic, on-line.”, spune acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Un prim subiect abordat de politician este educația. „Educația se face, tot mai mult, on-line. Relația elev-dascăl se rupe. Cursurile și seminariile universitare se fac pe zoom sau skype. Examenele studenților, ceea ce părea de neconceput, se susțin tot pe computer. Iar prim-ministrul ne avertizează că de la toamnă școala ar putea să se desfășoare on-line.”, declară el.

Vicepreședintele ALDE le spune internauților cum decurg ședințele din Parlament. Mai mult, acesta nu este de acord cu propunerile USR-iștilor. „Democrația parcurge, la rândul ei, un simulacru on-line. Dezbaterile parlamentare se desfășoară prin intermediul unor tablete oferite de Serviciul de Telecomunicații Speciale. În comisii se votează pe WhatsApp. Întrunirile publice sunt interzise iar contactele door-to-door, într-un grotesc carnaval electoral, trebuie să aibă loc cu masca pe figură. Așadar curentul electric, care însuflețește ecranele computerelor sau ale telefoanelor mobile, va fi principalul agent electoral. Unul dintre cei mai vocali promotori ai alienării, partidul USR, propune chiar votul electronic la distanță, ceea ce ar arunca cu totul în derizoriu personalizarea și secretul votului.”, adaugă el.

Varujan Vosganian explică situația actuală și se prezintă îngrijorat cu privire la schimbările aduse de coronavirus. „Ați înțeles, dragii mei. În lumea viitorului, noi cei care dorim să comunicăm omenește, față în față, auzindu-ne timbrul natural al vocii, îmbrățișându-ne și ascultând vibrațiile corzilor unui pian sau ale unei viori, vom deveni excepția. Regula este să fii on-line.”, încheie acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *