tariceanuuu

Călin Popescu Tăriceanu vorbește despre legea privind carantinarea și izolarea. Șeful ALDE spune că este vorba de încălcarea libertății cetățenilor.

„Am făcut, împreună cu parlamentarii ALDE, o primă citire a proiectului de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor și bunurilor suspecte de infectare cu viruși sau agenți biologici. Ca de obicei, la acest guvern orice piesă legislativă pe care o emit este o nouă portiță deschisă abuzurilor. A controlului subiectiv al autorităților. Și strângerii șurubului privind drepturile și libertățile cetățeanului.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu crede că proiectul de lege al Guvernului Orban are nevoie de modificări. „Vom avea de modificat în Parlament cel puțin articolele care lasă o mare marjă de manevră autorităților în a defini și identifica “evenimentul neobișnuit sau neașteptat identificat și constatat de structurile aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență sau ale Ministerului Sănătății”.”, adaugă acesta.

Liderul ALDE aduce acuzații grave. El spune că oamenii vor fi ridicați cu izoleta din ordin de partid. „Având deja experiența îngrijorătoare cu cei care ne conduc credem că va trebui să găsim definiții care să le lase o libertate de mișcare mai mică. Pentru că altfel nu avem dubii că vor folosi această libertate în scopuri politico-electorale sau pentru afaceri dubioase. A lăsa acestor guvernanți prea multă libertate înseamnă ca în orice clipă să riscăm să fim ridicați cu izoleta din ordin de partid!”, declară acesta.

Călin Popescu Tăriceanu speră ca legea privind carantinarea și izolarea să fie dezbătută în Parlament. „Sperăm într-o dezbatere serioasă în Parlament. Și nu la un aranjament subteran care să facă legea trecută precum gâsca prin apă”, încheie el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *