Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că în prezent nu mai există întârzieri în ceea ce priveşte anchetele epidemiologice desfăşurate de către Direcţia de Sănătate Publică la nivelul Municipiului Bucureşti, după ce la DSP au fost detaşaţi 200 de angajaţi ai Administraţiei Spitalelor, potrivit Digi 24.

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

„În ceea ce priveşte criza sanitară, am detaşat 200 de persoane de la Administraţia Spitalelor către DSP. DSP nu avea resurse, nici materiale, nici umane pentru a face faţă solicitărilor. Am organizat la Arena Naţională 270 de posturi, dintre care 200 cu oameni de la Administraţia Spitalelor (ASSMB) şi 70 în parteneriat cu Facultatea de Medicină. A contribuit foarte mult STS şi Instituţia Prefectului la această chestiune şi în momentul acesta nu mai există întârzieri în ce priveşte anchetele epidemiologice. Este un lucru foarte important, pentru ca oamenii care sunt în risc de a contamina alţi oameni să fie anunţaţi din primul moment, să fie în izolare. Deci nu mai există întârzieri la anchetele epidemiologice”, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB.

Nicușor Dan a mai menţionat că tot de la Administraţia Spitalelor au fost detaşate alte 40 de persoane către Ambulanţa Bucureşti-Ilfov.

„Exista o problemă şi la Salvare, pentru că ei făceau şi activitatea lor curentă, şi activitatea de testare, iar prin detaşarea acestor 40 de persoane, care fac – împreună cu personal alocat de la Salvare – fac testări, activitatea Ambulanţei Bucureşti-Ilfov a fost degrevată şi nu mai există probleme aici. Au fost detaşate de asemenea 50 de persoane pentru a ajuta DSP Ilfov care are Aeroportul Otopeni şi avea aceeaşi problemă pe anchetele epidemiologice. Avem acorduri, cu hotărâri, pentru situaţia în care ar fi nevoie de carantinare, deci această problemă este rezolvată”, a precizat Nicuşor Dan.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *