Nicușor Dan s-a hotărât să facă dezbatere electorală, dar nu și cu cine. "Eu am vrut o dezbatere cu Cristian Popescu Piedone”
Nicușor Dan s-a hotărât să facă dezbatere electorală, dar nu și cu cine. "Eu am vrut o dezbatere cu Cristian Popescu Piedone”

Nicușor Dan anunță o posibilă dezbatere cu contracandidatul de pe locul doi în cursul săptămânii viitoare.

Primarul general al Capitalei și candidat pentru un nou mandat, Nicușor Dan, a vorbit despre posibilitatea organizării unei dezbateri electorale cu principalul său contracandidat. Într-o intervenție la B1TV, Dan a precizat că „în cursul săptămânii viitoare o să iau o decizie” privind o eventuală dezbatere cu „candidatul de pe locul doi din sondaje”.

„Eu am vrut o dezbatere cu Cristian Popescu Piedone, când era clar că el este pe locul 2. Acum deja nu mai e clar, sunt sondaje contradictorii în care în unele Cristian Popescu Piedone e pe locul 2, în altele Gabriela Firea e pe locul 2, aștept propriile mele sondaje ca să iau o decizie,” a explicat Nicușor Dan.

Întrebat dacă o dezbatere ar putea avea loc în următoarele două săptămâni, edilul a răspuns: „Nu e exclus în momentul ăsta, în funcție de discuțiile care urmează”.

Dan a refuzat însă să dezbată cu candidații care au scoruri mici în sondaje, argumentând că „noi trebuie să spunem oamenilor, aceasta fiind condiția electorală, că voturile de pe locul 3, 4, 5, 6 nu contează. Și atunci, dacă nu contează, de ce să faci o dezbatere cu ei?”

Referitor la protestul AUR de la sediul PNL unde a susținut o conferință, primarul a comentat: „Ei mi-au spus când am ajuns acolo că sunt deja 3 candidați și mă așteaptă și pe mine să dezbatem toți 4.”

Nicușor Dan și-a explicat refuzul unei dezbateri cu toți candidații prin faptul că „în alegeri, într-un singur tur, contează primii 2 candidați și orice altă dezbatere e inutilă”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *