Premierul Marcel Ciolacu a respins acuzațiile că majorarea salariilor pentru unele categorii de bugetari cu doar 10% este insuficientă, argumentând că „Guvernul atât poate acum” pentru a nu destabiliza economic țara. Liderul PSD a subliniat că nu va răspunde la „șantaj” și nu își va „bate joc de România” aruncând țara „în haos”.

„Am înțeles de la angajații din Guvern că nu e suficient cât am propus, dar Guvernul atât poate. Ca să fie sustenabil nu poate mai mult. Eu nu-mi bat joc de România, nu arunc țara în haos,” a declarat Ciolacu într-o emisiune joi seara, conform B1TV.

Premierul a invocat faptul că „România trebuie să-și mențină ritmul de investiții”, dând de înțeles că majorări salariale mai mari ar afecta bugetul pentru dezvoltare.

Ciolacu a pus nemulțumirile angajaților bugetari pe seama anului electoral și a acuzat guvernările anterioare de dreapta de a nu fi operat nicio mărire de salarii sau pensii.

„Au fost 4 ani de guvernare de dreapta, până să intre PSD, și nu s-au mărit nici pensiile, nici salariile, nu s-a respectat legea, s-au făcut împrumuturi. Nu s-a întâmplat nimic!” a afirmat liderul PSD.

El a criticat fosta țintă de reducere a deficitului bugetar la 3% în 3 ani, asumată de guvernul liberal, calificând-o ca nerealistă și susținând că un termen rezonabil ar fi de 7 ani.

În același context, Ciolacu a precizat că „acest lucru se întâmplă pentru că suntem în an electoral. Eu nu răspund la șantaj”

Premierul a anunțat și o majorare a salariului minim la 3.700 de lei, de la 1 iulie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *