Noi relaxări intră în vigoare de la 1 iulie. Programul localurilor
Noi relaxări intră în vigoare de la 1 iulie. Programul localurilor

Noi relaxări intră în vigoare de la 1 iulie. Programul localurilor se prelungește până la ora 2 noaptea, nu mai există limitări ale ocupării stațiunilor turistice iar maxim 300 de persoane vor putea participa la interior la nunți și botezuri.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi a prânz, după ședința de Guvern, prelungirea stării de alertă, într-un document care prevede ridicarea sau atenuarea unor restricții, respectiv noi relaxări.

-În spațiile închise sau deschise competițiile se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în anumite condiții.

– număr mai mare de participanți la spectacole, concerte, festivaluri publice sau private sau alte evenimente culturale în aer liber, 2.500 de spectatori, peste această cifră toate persoanele trebuie să fie vaccinate.

– se permite organizarea festivalurilor desfășurate în aer liber a spectacolelor, a concertelor sau alte evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori cu asigurarea unei suprafețe de 1 m2 pentru fiecare persoană, inițial erau 2 m2 precum și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului, deci peste 2.500 de persoane, 1 m2 pentru fiecare persoană, vaccinare și mască.

-mai multe persoane la evenimente private, nunți, botezuri, evenimente festive. 150 de persoane în exterior și 100 de persoane în interior. Și se permite un număr mai mare de persoane la evenimente organizate în interior la maxim 300 de persoane în limita asigurării unei suprafețe de 2 m2 pentru fiecare persoană și pentru persoane care sunt vaccinate.

-tot la acest capitol, activitatea operatorilor economici a fost extinsă până la ora 2 dimineața, activitatea din baruri, cluburi, discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5-2, dacă toate persoanele sunt vaccinate.

-se elimină limitarea gradului de ocupare a structurilor turistice cu funcțiuni de cazare turistică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *