Nu vor fi luminițe de Crăciun în sectorul 6 în acest an, a explicat primarul Ciprian Ciucu. Primarul sectorului 6 susține că iluminatul festiv ar fi costat în jur de 500.000 de euro, bani ce ar putea fi folosiți pentru o creșă sau pentru asfaltarea unei străzi.

Ciprian Ciucu susține că decizia de a nu mai monta tradiționalele beculețe pe stâlpi este „contrar populismului”. Demersul său a fost primit bine de multă lume, lucru care l-a „surprins” și despre care spune că este „un semnal” că oamenii vor să se axeze „pe priorități, pe ceea ce este cu adevărat important” a explicat edilul la B1TV.

Ciprian Ciucu susține că a remarcat cât costă iluminatul festiv, -luminițe de Crăciun în sector, din contractul de anul trecut, din mandatul fostului primar, Gabriel Mutu.

„Nu știu. Nu eram aici, nu eram în primărie. Ceea ce știu este că Sectorul 6 nu este acoperit de Primăria Capitalei. Din câte am înțeles, este o decizie mai veche a Gabrielei Firea. Nu prea s-a înțeles cu fostul primar, pe vremea aceea Gabriel Mutu, când au făcut design-ul. Fostul primar a decis să se ocupe personal de iluminatul public și a contractat două firme – una care să asigure iluminatul festiv în sector și una care să asigure iluminatul festiv doar în Parcul Drumul Taberei”.

Întrebat ce le transmite celor care susțin că gestul său ar fi unul populist și că o creșă sau un drum nu se pot construi numai cu 500.000 de euro, primarul Ciprian Ciucu a răspuns: „Gestul meu este populist? Păi, nu, cred că populist e să arunci banii și să încânți oamenii cu luminițe – aia mi se pare mie populist. Este contrar populismului gestul meu. Că a fost primit bine, asta m-a surprins. Mă așteptam, din contră, să fie primit cu foarte multă răceală și reticență, dar e un semnal că oamenii vor să mă axez pe priorități, pe ceea ce este cu adevărat important. Știți ce? Chiar dacă nu îmi ajunge de o creșă, dar îmi ajunge de o jumătate de creșă, îmi ajunge să echipez modern o școală sau poate mai mult. De un drum poate să îmi ajungă, depinde cât de mare este drumul. Asta este ceea ce cred. M-am pus cumva în pielea mea de dinainte de a fi primar și m-am gândit ce mi-aș dori eu să facă primarul anul acesta – să pună luminițele sau să direcționeze banii către ceva mai important? Vreau să vă mai zic un lucru. Nu doar că mi s-au părut scumpe, dar mi s-au părut și urâte – bine, asta este o chestie de gust. Eu înțeleg, chestiunea aceasta este subiectivă, dar parcă nu mi-a venit să dau atâția bani pe acele luminițe care mi se păreau, scuzați-mă, provinciale”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.