Ciprian Ciucu, atent cu fondurile publice. Edilul a decis să elimine luminițele de Crăciun: „De 500.000 de euro mai asfaltez o stradă”

Primarul Ciprian Ciucu a transmis, printr-un mesaj publicat luni seară pe Facebook, că nu va împodobi Sectorul 6 cu luminițe tematice de Crăciun pentru că este ”mai zgârcit cu banul public” și ”de banii aceștia, 500.000 de euro” susține că ar prefera să asfalteze o stradă sau să construiască o creșă sau grădiniță.

Ciucu a declarat că nu are timp să facă o nouă achiziție pentru un alt contract, ceea ce ar presupune că ar trebui să lucreze în contractul curent, adică să achite 400.000 de euro pentru aranjamentele din sector și 100.000 de euro pentru cele din Parcul Drumul Taberei.

Primarul Sectorului 6 a anunțat că măsura este doar una temporară și că anul viitor va demara din timp contractarea iluminatului festiv pentru care administrația publică să plătească ”un preț corect”.

Mesajul primarului Ciprian Ciucu

”Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că v-o dau ca și cum ai dezlipi un leocoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună.îSă vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru.Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar (!!) pentru Parcul Drumul Taberei”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

„Acum… eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceștia, 500.000 Euro, aș putea face o grădiniță sau o creșă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust.Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situații primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conștiința mea și mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități.Mai este și pandemia acesta nenorocită și aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) și contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate preț și adevăratele priorități descrise mai sus.Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp și că voi remedia situația, să avem iluminat festiv de calitate la un preț corect.
Vă mulțumesc pentru înțelegere, anul acesta ne decorăm casele și sufletele!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.