Numărul de cazuri de variola maimuțelor crește în continuare
Numărul de cazuri de variola maimuțelor crește în continuare

Numărul de cazuri de variola maimuțelor crește în continuare, în tot mai multe state din lume. Cazuri de variola maimuței au fost raportate de 21 de state din Europa, America și Australia, până la acest moment.

Emiratele Arabe Unite, Cehia și Slovenia au anunțat primele cazuri. La momentul actual sunt înregistrate 237 de cazuri confirmate și suspecte.

Autoritățile sanitare din Emiratele Arabe Unite au declarat că persoana diagnosticată pozitiv cu acest virus a vizitat recent Africa de Vest, iar acum primește tratament. De asemenea, au menționat că sunt „pe deplin pregătite” să gestioneze un focar, relatează Adevărul.

Sub riscul de a se infecta sunt persoanele cu mai mulţi parteneri sexuali, a anunţat Centrul European de Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) în prima sa evaluare a riscurilor după apariţia neobişnuită a zeci de cazuri în Europa şi în America de Nord.

Numărul de cazuri de variola maimuțelor. Măsuri întreprinse contra răspândirii virusului

Autorităţile sanitare din întreaga lume au anunţat că au în vedere planuri menite să limiteze răspândirea virusului. Germania a comandat în jur de 40.000 de doze de vaccin Imnavex folosit pentru tratarea variolei. El va fi administrat dacă focarul se va extinde.

Potrivit autorităților, cei vaccinați anterior împotriva acestei boli, trebuie să aibă imunitate. În prezent acest tratament nu este recomandat, pentru că are mai multe efecte secundare.

Au fost raportate și trei cazuri în Franța, autoritățile anunțând o campanie de vaccinare pentru cei infectați recent. De asemenea, se recomandă administrarea vaccinului în termen de patru zile de la expunerea la virus și până la 14 zile în cazul unei situații de urgență.

În acest moment, România nu înregistrează niciun caz de infectare cu variola maimuței, dar ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat duminică că vor fi cumpărate 1.000 de doze de vaccin împotriva variolei pentru a avea un stoc de siguranţă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *