Numele lui Joe Biden a fost greșit pe lista de sancțiuni anunțată
Numele lui Joe Biden a fost greșit pe lista de sancțiuni anunțată

Numele lui Joe Biden a fost greșit pe lista de sancțiuni anunțată de oficialii ruși, ca un răspuns al sancțiunilor economice majore anunțate de SUA și UE după invadarea Ucrainei.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunțat marți că Rusia a greșit numele președintelui Joe Biden, pe care l-a trecut pe lista de persoane supuse sancțiunilor Moscovei. Aceata a glumit precizând că „poate l-au sancționat pe tatăl lui”.

Întrebată cum a primit casa Albă sancțiunile impuse de Rusia împotriva unui număr de înalți oficiali americani, purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden a glumit, relatează B1TV.

În primul rând, precizez că președintele Biden este „Junior”. Deci, poate l-au sancționat pe tatăl lui, fie-i țărâna ușoară! În al doilea rând – și cred că nu vă va surprinde – niciunul dintre noi nu plănuia călătorii în Rusia, niciunul dintre noi nu are conturi în Rusia, la care să nu mai avem acces”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în cadrul briefingului de presă de marți.

Numele complet al liderului de la Casa Albă este Joseph Robinette Biden Jr., în timp ce pe tatăl său îl chema Joseph Robinette Biden Sr., pe lista de sancţiuni aflându-se acest al doilea nume.

Nu cred că e o surpriză pentru dvs. că nici unul dintre noi nu plănuieşte vreo excursie turistică în Rusia”, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt în faţa jurnaliştilor.

Ce sancțiuni au anunțat rușii

Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Moscova, a anunțat sancțiuni personale împotriva conducerii SUA și a persoanelor apropiate administrației de la Washington.

Pe lista de sancțiuni a lui Vladimir Putin și camarilei sale se numără Joe Biden, președintele SUA, Antony Blinken, secretarul de stat, Lloyd Austin, ministrul Apărării, Mark Milley, președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armată, William Burns, director al CIA, Jennifer Psaki, secretar de presă al Casei Albe, precum și o serie de șefi de departament și personalități importante din SUA.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *