Ambasadorul Israelului în România nu crede într-o implicare a Chinei în războiul din Ucraina. David Saranga a explicat că diplomațiile mai multor popoare vedeau China drept una din părțile unei lumi bipolare, dar s-au înșelat când agresiunea Rusie în Ucraina a început. Astfel, acum de o parte se situează SUA, UE și multe alte popoare, iar de cealaltă parte, Rusia.

Încă sper că în viitorul apropiat, o lună sau două, că vom vedea o soluție. Dacă nu, mi-e teamă că vom vedea acest conflict că poate să se extindă. Există acest risc” a spus David Saranga într-o emisiune B1TV.

Întrebat dacă de îndreptăm spre o lume bipolară, David Saranga a precizat:

Înainte să înceapă războiul, eu am crezut că această lume bipolară este de o parte SUA și UE, și de cealaltă parte este China, fiindcă conflictul era mai ales conflict economic. Ce s-a întâmplat în ultima lună înseamnă că conflictul nu este numai un conflict economic, ci este și unul militar. Rămâne de văzut care va fi poziția Chinei pentru că încă nu știm. Noi toți am auzit că astăzi era o discuție între lideri din China și din SUA, dar rămâne de văzut. Această întrebare rămâne deschisă”, a mai spus ambasadorul Israelului în România.

Ambasadorul Israelului a precizat că nu crede că va exista o implicare a Chinei în conflictul din Ucraina:

Nu cred, dar asta este părerea mea personală. Pentru China, în afară de influență, ce este important este situația economică. China a investit foarte mult în țările din occident și nu cred că China poate să permită să piardă tot ce a investit. Din acest motiv nu cred că vom vedea o implicare mare a Chinei în acest război. Pentru China lucrul important este influența economică și situația economică. În caz de sancțiuni sau de un război are mult de pierdut”, a declarat David Saranga.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *