O factură record la gaze a primit o școală din Bârlad, și nu este singura
O factură record la gaze a primit o școală din Bârlad, și nu este singura

O factură record la gaze a primit o școală din Bârlad, și nu este singura în această situație, cel puțin din acest oraș. Primarul spune că valoarea foarte mare a facturilor la utilități din această iarnă riscă să blocheze activitatea instituțiilor.

Facturile la utilități riscă să blocheze bugetul municipiului. Doar factura la gaze la o școală a fost de 270.000 de lei, a explicat duminică edilul Dumitru Boroș.

Factură record. Dacă cea mai mare factură s-a înregistrat în cazul unei școli, care a primit o factură la gaze de 270.000 lei, pentru o singură lună, sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei și doar într-un singur caz, o școală din Bârlad a primit o factură rezonabilă.

Primarul Dumitru Boroș a făcut un apel la economie pentru bugetarii orașului: „Prin urmare, acum nu o să vă solicit să țineți copiii în frig, sau să stați dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiți mult mai atenți la consum și mai ales să opriți risipa.

Sunt unități care funcționează în clădiri slab izolate termic, unde centralele merg zi și noapte și tot nu fac față, în condițiile în care prețul la gaze a explodat”, a scris primarul pe Facebook, citat de B1TV.

Deja pentru anul în curs avem o cotă de cofinanțare de 27 milioane lei la proiectele ce vor demara. Dacă nu suntem cumpătați, nu vom mai putea face nimic pentru oraș. De aceea vă rog să analizați foarte bine, fiecare în parte, situația din unitatea dumneavoastră și să limitați consumul, acolo unde nu se justifică.

Totodată, voi dispune ca de la nivelul Primăriei să fie urmărite toate cererile de compensare depuse, astfel încât să existe o gândire unitară pentru a ne asigura că vom primi sprijin la plata facturilor. Vă cer la toți să fim chibzuiți!

Să eliminăm risipa pentru că, până-n ultima perioadă de timp Bârladul nu a primit sprijin, deși sunt multe nevoi. La penultima rectificare am primit o sumă modică, cât o comună. Iar la ultima, ni s-au alocat 0 lei”, a spus primarul Dumitru Boroș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *