Novac Djokovic a fost expulzat din Australia, și a fost „taxat” cu o sumă uriașă pentru problemele pe care le-a cauzat sistemului în țară, în cele câteva săptămâni cât a luptat pentru dreptul său de a juca la Autralian Open nevaccinat, dar cu toate testele medicale la zi. Evident, a fost „taxat” de sistemul judiciar, pentru că are de plată cheltuieli de judecată proporționale cu faima lui: 500.000 de dolari australieni.

Novak Djokovic a fost expulzat duminică la prânz, după ce a pierdut dimineață apelul împotriva deciziei Ministrului Imigrării, Alex Hawke. A fost al doilea act administrativ de anulare a vizei pentru tenismenul sârb, care, spre deosebire de prima dată, nu a găsit înțelegere în fața unui complet de trei judecători

Pe lângă faptul că nu va putea participa la Australian Open, judecătorul James Allsop, împreună cu ceilalți doi magistrați, au dispus ca sârbul să suporte toate cheltuielile de judecată pentru proces.

Novak Djokovic trebuie să plătească guvernului australian 500.000 de dolari cheltuieli de judecată, adică aproximativ 438.000 de euro, relatează B1TV.

Avocați lui Djokovic au acceptat acești termeni, ca urmare a deciziei de a nu folosi o cale de atac suplimentară. Ulterior, cel care e responsabil de anularea vizei, Alex Hawke, a salutat decizia unanimă a Curții Federale.

Problemele au început pentru Djokovic în urmă cu două săptămâni, atunci când a ajuns la Melbourne pentru a participa la Australian Open. Tenismenul a fost cazat 4 nopți într-un hotel de detenție pentru imigranți după ce oficialii nu i-au mai luat în considerare scutirea medicală de la regulile stricte de vaccinare ale Australiei.

Luni, tenismenul și-a câștigat în instanță dreptul de a rămâne în Australia, înainte ca ministrul Hawke să îi revoce viza pentru a doua oară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *