Ravil Maganov, președintele consiliului de administrație al companiei petroliere ruse Lukoil, a murit joi după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu situația.

Unele publicații rusești au anunțat, de asemenea, moartea lui Maganov, în vârstă de 67 de ani, citând surse anonime.

Lukoil nu a făcut niciun comentariu legat de decesul lui Maganov.

Maganov a lucrat la Lukoil din 1993, la scurt timp după înființarea companiei, și a supervizat sectoarele de rafinare, producție și explorare, devenind președinte în 2020. Fratele său, Nail, este directorul general al producătorului rus de petrol de dimensiuni medii Tatneft.

Ravil Maganov a fost un asociat apropiat al unuia dintre fondatorii Lukoil, Vagit Alekperov.

Alekperov, fost ministru adjunct sovietic al petrolului, a demisionat din funcția de președinte al Lukoil în aprilie, la o săptămână după ce Marea Britanie a dispus înghețarea activelor sale și o interdicție de călătorie, ca parte a sancțiunilor impuse din cauza acțiunilor militare ale Rusiei în Ucraina, scrie Mediafax.

Lista oligarhilor ruși care s-ar fi sinucis, de la începutul anului

În 7 iulie, Yuri Voronov, un om de afaceri rus care avea legături cu gigantul energetic de stat Gazprom, a fost descoperit mort, în piscina sa, după ce s-ar fi împușcat în cap. Moartea sa este cel puțin a șasea legată de industria rusă de gaze, în ultimele luni.

Din informațiile existente până acum, Voronov este cel puțin al patrulea director executiv care a avut legături cu Gazprom și a șasea persoană legată de industria gazelor din Rusia care a murit în circumstanțe misterioase în acest an.

În ianuarie, șeful serviciului de transport al Gazprom Invest, Leonid Shulman, a fost găsit mort în baia unei case de lux, în Leningrad.

Directorul adjunct al Gazprom, Alexander Tyulakov, a fost găsit mort, o lună mai târziu.

În aprilie, fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaev și fostul manager al companiei energetice Novatek, Serghei Protosenya, s-ar fi sinucis la Moscova și, respectiv, în Spania.

Alte decese care nu sunt legate de Gazprom includ miliardarul rus născut în Ucraina, Mikhail Watford, care a murit în Surrey, Anglia, la sfârșitul lunii februarie, și fostul director al Lukoil, Alexander Subbotin, care a murit în afara Moscovei la începutul lunii mai.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *