O nouă stare de urgență ar putea fi impusă în România spune Fenechiu
O nouă stare de urgență ar putea fi impusă în România spune Fenechiu

O nouă stare de urgență ar putea fi impusă în România, „dacă lucrurile scapă de sub control” a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu.

„Guvernul a fost sub o presiune extraordinară, deci practic, foarte multă lume a persiflat existenţa virusului şi riscurile virusului, Guvernul a fost criticat de mediul de afaceri, de cetăţenii care au stat în casă, că măsurile au fost prea dure şi atunci Guvernul într-un concert european, urmărind practic şi măsurile luate la nivel european, s-a aliniat unor măsuri europene, evident, cu elemente de prudenţă şi cu posibilităţi de repliere, asta a făcut Guvernul, iar în situaţia în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiţi că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgenţă”, a declarat Daniel Fenechiu marți, la Radio RFI, potrivit PsNews.

Vorbind despre o nouă stare de urgență, liderul senatorilor PNL a precizat și ce a vrut să pună prin sintagma ca „lucrurile să scape de sub control”.

„Criteriile de apreciere ţin nu doar de numărul contaminărilor, ţin şi de gravitatea acestora, de numărul de persoane care sunt într-o situaţie gravă şi sunt în secţiile de reanimare, ţin de procentul de decese din cazurile respective, deci există o analiză mult mai amplă. În situaţia în care se constată că recrudescenţa a devenit extrem de periculoasă şi că riscul de contaminare s-a dublat, triplat, în momentul acela cu siguranţă, Guvernul va lua măsuri (…)” a spus Fenechiu.

Fenechiu a dat asigurări că măsuri dure vor fi luate indiferent de „costurile politice”

Atâta vreme cât nu vom constata existenţa unui număr de cazuri grave, foarte grave, cu consecinţe în ceea ce priveşte viaţa persoanelor contaminate, se poate discuta despre menţinerea unor măsuri mai relaxate. În momentul când lucrurile astea se vor schimba, nu am nicio îndoială că şi măsurile Guvernului vor fi extrem de ferme, indiferent care sunt costurile politice, pentru că politic, poţi să-ţi revii peste o perioadă de timp, însă viaţa unui om pierdută nu poţi să o recuperezi în nicio situaţie”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.