O parcare a Primăriei Capitalei percepe zece lei pe oră pentru noroi
O parcare a Primăriei Capitalei percepe zece lei pe oră pentru noroi Credit: Digi24

O parcare a Primăriei Capitalei percepe zece lei pe oră pentru noroi, nisip și gunoaie. Se întâmplă în centrul capitalei, iar primarul Nicușor Dan recunoaște situația și spune că este o „excepție” care va fi remediată rapid.

Tarifele de parcare în centrul Bucureștiului sunt de 10 lei pe oră, conform regulamentului de parcare care va fi aplicat din data de 15 august. În centru Bucureștiului, o asemenea parcare insalubră este taxată tot cu această sumă

Mai mult, în locul acesta, conform tarifelor aprobate de Consiliul General, se poate parca și în baza unui abonament anual care costă 9.450 de lei. Primarul Nicușor Dan spune că respectiva parcare este o excepție care va fi remediată, relatează Digi24.

Ca să evite plata sau pentru că nu găsesc mereu locuri libere, mulți șoferi parchează tot pe unde apucă.

În miezul orașului, Primăria Capitalei cere 10 lei pe oră oricui vrea să-și lase mașina într-o parcare plină de gunoaie, denivelată, nemarcată și neasfaltată.

Un loc unde Municipalitatea a investit doar în panoul cu tarife, iar taxatorul își așteaptă clienții în mașina personală. –

-Asta-i parcarea Primăriei Capitalei?

-Da!

-Păi cu nisip, ca la mare?

-Da, asta-i parcarea!

-Și e 10 lei ora aici, pe nisip?

-Da, aveți tariful acolo!

-Am văzut, dar nu-mi vine să cred!

Digi24 a discutat despre aspectul acestei parcări cu primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Probabil că e o situație particulară cea pe care ați întâlnit-o dumneavoastră!

Reporter: 800 de metri maxim distanță de Primăria Capitalei.

Nicușor Dan: Da, da. O să corectăm. Adică… compania care administrează o să corecteze, pentru că ați semnalat, dar marea majoritate puteți să mergeți în ele și-o să vedeți că sunt decente.

Parcările cu 5 sau 10 lei pe oră, administrate de municipalitate, zac pe jumătate goale, iar șoferii parchează pe unde pot.

-Ce sancțiune primește?

-Depinde cât staționează aici! Momentan, avertisment.

Începând cu data de 15, amendă pentru staționare.

-Cât ar lua de luni încolo? -725 de lei.

De pe 15 august, municipalitatea anunță că cine va parca în afara locurilor cu taxă își va găsi parbrizul blocat și va fi obligat să plătească aproximativ o mie de lei: 200 de lei deblocarea parbrizului și 725 de lei amenda rutieră pentru parcare interzisă. Explicația o oferă tot primarul.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Este o măsură pe care o iau toate orașele occidentale pentru a decongestiona traficul și pentru a exista o predictibilitate a locurilor de parcare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *