O statuie a lui Putin călare pe un tanc a fost instalată într-un loc de joacă din New York. Statuia este o miniatură, Putin vopsit complet în roșu, călare pe un tanc de dimensiuni mici. Sculptura roşie a fost realizată de artistul francez James Colomina.

Statuia cu Vladimir Putin călare pe un tanc de război în miniatură, a apărut într-un loc de joacă din Central Park din New York, relatează CNN, preluat de B1TV.

O statuie a lui Putin călare pe un tanc în Central Park din New York

James Colomina și-a asumat meritul pentru realizarea acestei sculpturi într-o postare pe contul său de Instagram, unde a publicat mai multe fotografii cu copii care se jucau în jurul sculpturii.

Această sculptură îşi propune să denunţe absurditatea războiului şi să evidenţieze curajul copiilor atunci când se confruntă cu situaţii violente, catastrofale declanşate de alţii”, a scris James Colomina.

Artistul francez este cunoscut pentru sculpturile sale roşu strălucitor, adesea instalate ad-hoc în spaţii publice.

În luna aprilie, James Colomina a montat în Franţa o altă sculptură cu un mesaj anti-război: un copil soldat cu o puşcă ce se transformă în trandafir, potrivit sursei citate.

De asemenea, anul trecut a instalat două sculpturi în roşu la Berlin, pentru a marca cea de-a 32-a aniversare de la căderea Zidului Berlinului, potrivit grupului francez Galeries Bartoux.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de James Colomina (@jamescolomina)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *