Image default
Actualitate

Succesul testării în masă din Slovacia, cu teste antigen. Rata de infectare s-a redus la jumătate

O testare în masă au făcut autoritățile în Slovacia, iar în urma acesteia, rata infectărilor a scăzut cu mai mult de jumătate, a spus premierul acestei țări, Igor Matovic.

În Slovacia au fost testați pentru coronavirus 3,6 de milioane de oameni dintr-o populație de 5,5 milioane. Excepțiile au fost copiii mici și unele persoane vârstnice. Testarea în masă s-a făcut în primul week-end din noiembrie iar cei care au fost confirmați cu Covid-19 au fost obligați să intre în carantină. În al doilea week-and al lunii, testarea a fost repetată pentru 2 milioane de oameni din zonele cele mai puternic afectate.

Testare în masă. Campania din Slovacia a fost urmărită cu atenţie de alte ţări care se luptă cu o resurgenţă a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2. Luând în considerare districtele în care s-au făcut teste în ambele săptămâni, rata de infectare a scăzut de la 1,47% în primul weekend la 0,62% în rândul celor care au fost testaţi în al doilea weekend, a anunţat Matovic într-o conferinţa de presă, potrivit Agerpres.

Dacă se iau în calcul unele teste suplimentare efectuate în cadrul poliţiei, în cămine de bătrâni şi în companii, runda a doua a produs 13.509 de cazuri pozitive.

„Intrăm într-o iarnă grea. Avem un instrument extraordinar de eficient în testarea antigen care reduce proporţia de persoane infectate cu 58%”, a spus şeful guvernului slovac.

Testarea a fost gratuită şi voluntară, dar guvernul a impus o carantină, ce a inclus interzicerea navetei, celor care au refuzat să facă testul. Oamenii trebuie să aibă la ei certificate din care să rezulte că au făcut testul şi acesta a ieşit negativ. Campania s-a bazat pe teste antigen ale căror rezultate sunt cunoscute în 15-30 de minute, având însă o acurateţe mai mică decât testele standard PCR. Guvernul a argumentat că testarea antigen merită făcută şi că repetarea ei reduce probabilitatea unor rezultate fals negative.

Până în prezent, Slovacia a raportat 76.072 de cazuri de infectare – din care 366 de decese – depistate prin teste PCR. Testarea antigen, care a inclus o etapă pilot şi două runde de testare în masă, a identificat 57.462 de cazuri.

Related posts

Testarea în masă a bucureștenilor, manevra electorală a Gabrielei Firea cu medicul Adrian Streinu Cercel. Câți bani se fac din afacere

Românii vor fi testați anti-coronavirus cu termometre și termoscanere, la școală și la serviciu, a spus premierul Orban

Constantinescu Gabriel

Ce măsuri ar putea fi aplicate în București, în câteva zile. Magazinele vor avea voie să primească un număr limitat de clienți

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment