O viață normală nu se poate obține decât prin vaccinarea anti-COVID
O viață normală nu se poate obține decât prin vaccinarea anti-COVID

O viață normală nu se poate obține decât prin vaccinarea anti-COVID, până ce un procent de 70% din populație va fi vaccinată, susține Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta. Dacă va exista populație majoritară imună, în toamnă vom scăpa de purtarea măștilor, consideră medicul.

„Singura soluţie şi speranţă pe care o avem de normalitate este administrarea vaccinului. Este adevărat, acest vaccin a fost creat într-un timp extrem de scurt, dar nu trebuie să uităm că a fost creat printr-o metodă de laborator, printr-o metodă de cercetare care în acest moment nu este nouă, este aplicată în tratamentul patologiei oncologice, tratament care este extrem de eficient dacă vorbim de această categorie de pacienţi şi, mai mult decât atât, vorbim de o modalitate de structură a vaccinului care practic nu aduce în organism agentul patogen”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

„Acest vaccin cu siguranţă va fi eficient, pentru că studiile de până în acest moment indică eficienţă de peste 90%, dar nu trebuie să înţelegem această eficienţă ca pe singurul obiectiv pe care îl avem în acest moment. Mai sunt răspunsuri pe care le aşteptăm, vor veni”, a adăugat ea.

Mahler a precizat că se va vaccina anti-COVID, pentru a avea „libertatea de a trăi o viață normală”.

„Dacă ne vaccinăm şi dacă înţelegem că vaccinarea este o soluţie pentru noi românii şi procentul de vaccinare şi dorinţa de a ne vaccina ajunge undeva la 70% din populaţie, probabil că în toamnă vom scăpa de măşti”, a mai adăugat Mahler.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *