Organizația PNL Bihor i-a acordat sprijinul clar lui Orban, după ce 73 din cei 75 de voturi au fost în favoarea sa. Moțiunea „PNL – Forța Dreptei”, cu care candidează Ludovic Orban, a fost apreciată de organizația de Bihor condusă de Ilie Bolojan, unul dintre liberalii care se bucură de cea mai mare influență la nivelul partidului, dar care evitase să se afirme public în favoarea vreunuia dintre competitori.

Ludovic Orban le-a mulțumit liberalilor din Bihor pentru încrederea acordată și pentru opțiunea covârșitoare pe care și-au exprimat-o în favoarea sa pentru alegerile din septembrie.

„Mă bucură în mod deosebit susținerea primită astăzi din partea organizației din Bihor a Partidului Național Liberal, prin votul asupra moțiunii „PNL – Forța Dreptei”. Le mulțumesc colegilor din Bihor pentru încrederea pe care mi-o acordă și pentru opțiunea covârșitoare pe care au făcut-o în această etapă”, a scris Ludovic Orban, duminică, pe Facebook.

La Oradea, președintele PNL a reiterat că niciun delegat care participă la Congres nu poate primi mandat imperativ din partea vreunei organizații.

„Am amintit astăzi la Oradea că există o prevedere în Statutul Partidului Național Liberal care menționează că niciun delegat care participă la Congres nu poate primi mandat imperativ din partea vreunei organizații. Fiecare delegat care participă la Congres ia decizia cu privire la alegerea președintelui PNL în funcție de propria voință, în funcție de propria evaluare și propriul discernământ. Este împotriva Statutului Partidului Național Liberal ca vreun delegat la Congresul PNL să fie constrâns să ia altă decizie decât cea pe care o consideră potrivită”, a adăugat liderul liberalilor.

El spune că are „o relație foarte bună” cu Ilie Bolojan.

„Cunosc foarte bine organizația PNL Bihor și am o relație foarte bună cu președintele Ilie Bolojan, cu reprezentanții filialei în Parlament și cu cei din administrația locală, o relație de cooperare și de sprijin reciproc”, spune Ludovic Orban.

Președintele PNL a pledat pentru recredibilizarea partidului.

„Am susținut astăzi, în fața colegilor mei, că îmi doresc ca odată cu debutul acestei campanii interne pentru președinția PNL să înceapă și recredibilizarea Partidului Național Liberal. De aceea, în această campanie internă voi avea mesaje pozitive, constructive, echilibrate, care au darul de a arăta românilor că suntem serioși și preocupați să asigurăm o guvernare performantă. Trebuie să demonstrăm românilor că prioritatea noastră este punerea în practică a programului de guvernare și a angajamentelor luate față de cetățenii români”, a subliniat Ludovic Orban.

Președintele PNL în exercițiu spune că va spune mai degrabă ce vrea să facă pentru partid decât va aminti de contracandidatul său, premierul Florin Cîțu.

„Îmi doresc să înceteze atacurile reciproce în această campanie. Ceea ce trebuie să dovedești pentru a dobândi calitatea de președinte al Partidului Național Liberal este măsura în care ești muncitor, ai viziune, obiective, că ai capacitatea de inspira ca lider și că știi să pui în practică un management serios pentru partid. De aceea, în campanie mă voi referi mai puțin la contracandidatul meu și mai mult la ceea ce vreau să fac pentru Partidul Național Liberal”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.