Persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în școli, spitale, parcuri
Persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în școli, spitale, parcuri

Persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în școli, spitale, parcuri, supermarketuri, mijloace de transport în comun și alte locuri publice. Măsura se va aplica în China la finalul lunii iulie și va fi adoptată în cel puțin 12 din cele 22 de provincii ale țării.

Printre alte spații publice în care se interzice prezența nevaccinaților se numără și și cafenelele, sălile de fitness, benzinăriile și băncile.

Vaccinarea anti-Covid este „o datorie și o obligație” a fiecărui cetățean”, a avertizat un consiliu local, care a scos în evidență situația pandemică „severă și complicată” din alte țări, relatează Insider, preluat de Digi24.

Majoritatea provinciilor din China susțin că marea problemă va fi implementarea unor astfel de restricții în școli, instituții dar și în zone publice. O parte din ele, ca orașul Luzhou, de exemplu, le cer persoanelor nevaccinate să își furnizeze datele și informațiile de contact când intră în astfel de locuri și le încurajează să se imunizeze împotriva COVID-19.

De asemenea, autoritățile din comitatul Tanghe din provincia Henan au anunțat că agențiile sale guvernamentale nu vor mai plăti angajații dacă aceștia nu se vaccinează.

Altele, în schimb, au impus interdicții totale pentru persoanele nevaccinate, chiar dacă autoritățile de la Beijing nu au instituit deocamdată vaccinarea obligatorie. Cu toate acestea, restricțiile sunt în linie cu obiectivul guvernului central de a obține o rată a imunizării împotriva coronavirusului de 80%.

China afirmă că a produs până acum 1,4 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, aproape destule pentru a imuniza întreaga populație a țării cu prima doză, însă nu este foarte clar câte persoane au făcut rapelul.

Totodată, China plănuieşte să întărească vaccinarea populaţiei, vaccinată majoritar cu serurile chinezești Sinopharm and Sinovac, cu o doză adiţională a vaccinului împotriva COVID-19 bazat pe tehnica ARN mesager și dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *