Peste o mie de camere de supraveghere în sectorul 3!
Sistemul de supraveghere video din Sectorul 3 va fi extins cu 277 de camere, pentru monitorizarea eficientă.
Astfel, până la sfârșitul anului, vor fi montate și funcționale peste o mie de camere de supraveghere. Demersurile au fost făcute în cadrul proiectului „Creșterea siguranței și prevenirea criminalității în sectorul 3”.
„Vom avea un sistem de siguranță mai ridicat și vom controla mai ușor aspecte legate de administrarea domeniului public, iar persoanele care nu păstrează curățenia vor fi surprinse asupra faptului și ulterior sancționate. Încercăm în felul acesta să îi determinăm pe cetățenii care au un comportament antisocial să respecte mediul înconjurător și pe cei din jur și să oferim locuitorilor din sector un plus de siguranță”, a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoita.
În prezent, sunt amplasate 821 de camere de supraveghere video. Cu ajutorul acestora, operatorii de la dispeceratul Poliției Locale Sector 3 monitorizează permanent zone din Sectorul 3.
Echipamentele de supraveghere pot fi manevrate la 360 de grade cu ajutorul joystick-ului. De asemenea, au opțiuni de zoom pe imagine pentru observarea și identificarea persoanelor cu un comportament antisocial.
Sistemul este necesar pentru a preveni și a combate faptele antisociale: persoanele care nu păstrează curățenia pe spațiul verde, pe aleile din parc, persoanele care distrug mobilierul stradal, rondurile de flori și alte amenajări. De asemenea, prin implementarea acestui sistem se combate și infracționalitatea”, a anunțat Primăria sectorului 3.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *