PUZ-urile
PUZ-urile sectoarelor 3, 5 și 6 au fost anulate definitiv de instanță. Curtea de Apel București a respins recursul împotriva deciziei de suspendare a Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) de sector. Decizia este definitivă.
De asemenea, PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 sunt suspendate.
„Planurile urbanistice zonale au permis în ultimii ani dezvoltarea haotică și ilegală a Bucureștiului, au distrus spațiile verzi, au îngreunat traficul, crescând și poluarea, și au produs o destabilizare a pieței de investiții”, a precizat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Curtea de Apel București a sistat lucrările la  construcțiile din Modrogan și Icoanei

Săptămâna trecută, Dan a anunțat și sistarea lucrărilor la două construcții nelegale din Capitală. Decizia aparține Curții de Apel București.
Este vorba despre imobilele din Str. Modrogan nr. 1A și Strada Icoanei nr. 2-8. Pe Modrogan urmau să fie construite blocuri pe spațiul verde, în jurul unui palat de 110 ani, unic în București. Pe Icoanei, a fost permisă demolarea nelegală a clădirilor vechi și emiterea unei autorizații de construire, a precizat Nicușor Dan.
„Abuzurile imobiliare au fost decise în ultimele zile ale administrației Firea-PSD. (…) Au fost posibile ca urmare a atitudinii duplicitare din partea instituțiilor statului și, în special, din partea Inspectoratului de Stat în Construcții”, a punctat primarul Capitalei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *