Petre Daea, vedeta Guvernului! E cel mai vizibil ministru pe TV,
Petre Daea

Petre Daea a fost vedeta Guvernului în luna iulie. A avut cele mai multe apariţii pe TV, pe online, şi în presa scrisă. Doar pe radio a fost un ministru care s-a auzit mai mult decât oficialul de la agricultură.

Un studiu publicat recent în România cu privire la vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului condus de Nicolae Ciucă, arată cum și-au făcut formațiunile politice din România apariția în presa scrisă, presa online, radio și TV.

Astfel, membrii PSD se află pe primul loc, urmați de cei din PNL și UDMR. Mai mult, în luna iulie, Petre Daea a fost cel mai mediatizat ministru din Executiv.

PSD câștigă la capitolul privind vizibilitatea partidelor politice generată de miniștri. Petre Daea, cel mai mediatizat nume

În studiul prezentat de mediaTRUST, echipa de miniștri PSD ocupă locul întâi cu cele mai multe apariții în presa scrisă, online, radio și TV, urmată de echipa de miniștri PNL și UDMR.

Miniștrii PSD au înregistrat 34.862 mențiuni, miniștrii PNL sunt citați în 22.221 materiale și cei UDMR cu 10.633 mențiuni în mass-media din România – presă scrisă, presă online, radio și TV.

La nivelul audienței pe toate mediile, presă scrisă, online, radio și TV, în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-31 iulie 2022, se identifică prezența miniștrilor PSD pe prima poziție – 702,379,632, urmați de miniștrii PNL, care obțin o audiență de 378,022,889 și UDMR cu o audiență de 220,377,058.

Petre Daea, cel mai mediatizat

Petre Daea, noul ministru al Agriculturii, este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă în perioada monitorizată, 1-31 iulie 2022, înregistrând 254 de articole și o audiență de 5,545,212 cititori în presa scrisă.

Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de nou ministru al Agriculturii. Acesta a înregistrat vârful de vizibilitate în data de 7 iulie 2022, odată cu anunțul făcut de social democrați care au decis ca Daea să preia Ministerul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu.

Alexandru Rafila înregistrează 167 articole de presă din sursele monitorizate de mediaTRUST, situându-se astfel pe ce-a dea doua poziție în studiul prezentat. În perioada monitorizată, audiența ministrului PSD, Alexandru Rafila este de 3,897,877.

Sorin Mihai Grindeanu este al treilea cel mai menționat ministru în presa scrisă din Romania, în perioada monitorizată, 1-31 iulie 2022, cu 128 materiale și o audiență de 3,619,478.

Cum stau miniștrii PNL în presa scrisă din România?

PNL, prin ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, înregistrează 253 materiale în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST și o audiență de 5,327,357, fiind cel mai vizibil ministru PNL al cabinetului Ciucă. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Educației.

Vârful audienței este înregistrat în data de 13 iulie 2022, cu materiale despre modificările în învățământ și anunțul ministrului cu privire la elevii care vor începe școala după intrarea în vigoare a noii legi a educației și care nu vor mai avea note la Arte și Sport, ci vor fi evaluați cu Admis sau Respins.

Virgil-Daniel Popescu, Ministrul Energiei din partea PNL , înregistrează 127 materiale în presa scrisă și o audiență înregistrată de 2,830,256, iar Bogdan Lucian AURESCU, Ministrul Afacerilor Interne, este citat în 92 de articole scrise, înregistrând o audiență de 1,656,814. Trendul ascendent al vizibilității ministrului Afacerilor Externe este evident începând cu 26 iulie 2022, în contextul declarațiilor făcute în România de premierul ungar Viktor Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *